En kopp té

Härromdagen så var det en kund som ringde till mig, det han sa var:

"Hejsan! Är det möjligt att skicka bud om man är privatkund med er?"

"Nä, tyvärr så är det bara företag som kan skicka med oss." Svarade jag.

"Jaha, okej... Hur ska jag göra dåra?"

"Du kan ju alltid ringa till taxi och be dem att köra ut dina saker? Så att istället för en människa de fraktar så kan de köra ditt paket dit det ska så får den som ska ha paketet lösa ut det sen framme på plats."

"Jaha okej, men det var inte riktigt meningen att den som ska ha saken ska betala för den."

"Okej, vad är det för någonting du ska skicka då?"

"Jag tänkte skicka en kopp té till en jätte sjuk tjej."

"Jaha okej, men då kan du säkert ringa taxibolaget och fråga hur mycket det skulle kosta att skicka från en plats till en annan, det brukar fungera när vi ska skicka paket på orter där de inte har utkörning."
"Okej, då får jag tacka så mycket för hjälpen."
"Tack själv och lycka till med téet nu."



När han berättade att han skulle skicka en kopp té till en tjej som var jätte sjuk så blev jag jätte rörd, började nästa gråta för att han verkade så snäll och omtänksam, tänk om alla människor kunde vara så mot varandra. Så alla killar som läser den här bloggen, nu vet ni hur man man ska göra för att imponera på en tjej. Det ska inte vara för enkelt, utan lite halv krångligt då uppskattas det extra mycket.


Jackson & Svininfluensan

Jag börjar faktiskt bli riktigt rädd för svininfluensan. Varje dag står det någonting nytt i tidningen om att någon inskjuknat eller dött.
De har tjatats om svininfluensan nu i snart 2 veckor i media. Allra helst i tidningar, de säger att man ska tvätta sig noga om händerna och att man ska hålla sig undan från tätbefolkade platser som till exempel bussar och tunnelbana.
Så jag tror media påverkar oss mer än vad vi tror för jag hade inte brytt mig alls om svininfluensan om ingen pratade om det.
Men är verkligen den är influensan så farlig?? Jag menar om pressen började skriva om hur farligt det är med ADIS, KOL, vanlig influensa, cancer och diabetes, då hade ju alla människor slutat att ha sex, röka, umgås med folk, sluta äta ohälsosamt, då skulle alla människor sitta inne och häcka i sina hem, för rädda för att umgås med varandra, för rädda för att leva.
Är det meningen att media ska få skrämma upp en hel värld? Hur farlig är egentligen den här svininfluensan? Jag menar bara det att det dör flera 100, eller 1000, kanske 10000 om dagen av annat som är skadligt, svält och AIDS bland annat.
Hur kan då media skrämma upp oss nu? Är det ett trick för att få läkemedlesföretagen att tjäna mera pengar? För att kunna vända den ekonomiska krisen?
Alla influensor är ju farliga om man redan har problem med kroniska sjukdomar, eller av annan anledning har nedsatt immunförsvar. Vad är det som gör att man är mer rädd för den här influensan nu?
Jag tror att vi människor har blivit mer lättpåverkade av vad som står i media nu än för ett par år sedan, för förr var man helt tagen när det var någon som hade blivit mördad, men nu är det sån vardagsmat i dagens tidningar så de måste hitta någonting annat som säljer.

Just då avlider Michael Jackson och de blir många spekulationer i om han blev mördad eller om han tog en överdos, en sak är säker, död är han. Medierna ältade hans död jätte länge och även om jag inte var ett fan av honom så blev det endå att man sörjde honom.

Media har helt enkelt lärt sig hur man påverkar människor så att de ska tycka och tänka en sak. Tänk om det kommer någon som vill ändra en hel befolknings tycke om saker och ting, de enda den personen behöver göra är att gå ut i media och hjärntvätta folk.

Nä, frågan är: har media verkligen fakta när de skriver om svininfluensan.. Är jag rädd i onödan?


Foto, fest & bakfylla

Söndag:
Idag så vaknade jag vid halv nio och kollade på klockan och konstaterade att jag skulle nog sova ett par timmar till så gick upp vid halv 12 istället :) Det var skönt :)
Sen bar det av till stallet idag igen. :)
Red Samba i hagen och det gick hyfsat bra ändå, kommer bli riktigt vig av att rida henne iaf, hon är ju ganska bred om man säger så :)
Ganska bekvämt att rida barbacka på henne, ungefär som att sitta i en fåtölj :)
Sen red jag ut med Centio i skogen och han var verkligen jätte mysig att rida, ville verkligen arbeta och visst han trippade på lite när han var på väg hemåt men han var aldrig jobbig och dum.
Så får nog bli lite ridning i hagen med Samba tills dess att hon vågar lita på mig sen får det bli uteritter med Centio. Längtar tills imorgon när jag ska tillbaka till stallet :)
Har även mina funderingar på att börja en distanskurs i hästmassage och lite horsemanchip den kostar 16000-17000 men det känns som om det skulle kunna vara någonting för mig eftersom jag kan läsa den kursen samtidigt som jag jobbar :) Så jag ska höra mig för om hur seriösa dem är som har kursen :)


Centio, kommer bli en riktig snygging så fort han är ordentligt igångsatt



Lördag:
Lite lagom bakis gick jag upp och tog en huvudvärkstablett och funderade: ”hmm, hur mycket dricka blev det igår egentligen??”
Sen cirka en timme senare så åkte jag och Tommy och hämtade Dan och Albin i Västerhaninge, då gick jag och köpte en pommes och sen lite resorb på apoteket. Skulle tydligen vara bra mot bakismående enligt mamma. Det stämde mådde genast mycket bättre efteråt :)
Sen när vi kom hem så fick Dan och Albin väcka liv i Kim och Johan som sov över hos mig.
Sen var det dags för att bära upp all ved, jag tror nästan det var ca 7 kubik och det gick sjukt fort att få bort allting. Så är evigt tacksam till er som hjälpte till. Tack, Dan, Albin, Johan och Kim :) Hör av er när ni behöver hjälp ;)

Sen när veden var klar så var det dags för stallet för min del. Förutom att Samba rymde ut ur hagen när jag hämtade Centio så gick det jätte bra, gick ut och gick med Centio i skogen och det gick nästan smärtfritt. Enda saken som var, var att Centio stal mitt fotsteg innan jag klivit ur det så det hade kunnat sluta illa men förutom det så var han helt okomplicerad.
En mys häst :)



Samba, rymlingen, dock inte på rymmen under detta foto :)


Fredag:
Efter jobbet idag så var det bara att åka hem och frisera Tommy, började tröttna på att Ali tjata om att han var långhårig så nu är han nyklippt och fin :) Sen bar det av till en fest i Tungelsta. Det blev en hel del dricka kan jag ju bara säga. Hmmm, jag har väl mått bättre om man säger så...
Var helt klart det där bålet som typ vi var 4 st som delade på, jisses och det blir ju inte bättre för att Kjelle står och skriker drick, drick kom igen nu drick!!
Nä man har ju mått bättre.. Helt klart.
Tack Kim för att du tog hand om mig iaf :)
Jag lyckades iallafall boka en taxi hem och visa vägen hem, det var till och med samma chaufför som jag åkte med sist, han som spanade in Amanda som fan hehehe :)
Sen däcka jag som en död säl i soffan efter att ha mått ännu bättre...


Torsdag:
Åkte och hämtade James efter jobbet idag och vi åkte ut mot Dalarö för att vi skulle ta lite kort, men tyvärr började det regna så det blev inte så mycket fotande. Vi försökte hitta ner till vattnet men jag har aldrig varit där förut så blev lite svårt.
Vi åkte istället vidare till Gålö. Där var det typ en till bil på hela parkeringen så kändes lite onödigt att betala parkeringsavgift, men James hade massa småpengar som han ville bli av med innan han åkte hem.
Så ändå skönt att veta att man inte fick p-böter igen.
Sen blev det en sväng hem till mig där det blev kyckling och currysås :)


Dalarö


Att det kan vara så jobbigt..

Fortfarande onsdag:
Oj oj oj Säger jag bara, att det ska vara så jobbigt att dansa! Helt sjukt, men kul var det. Kan tänka mig att både jag och syster såg ut som två svettdrypande tomater. Helt i otakt och ingen kordinations förmåga för 5 öre. Men det var riktigt kul och det som var bra att det var bara massa folk som hade ungefär samma dansförmåga som vi så det kändes skönt :) Men jisses vad man blev svettig.
Det ser ju så fruktansvärt lätt ut när instruktören gör det men sen när man själv ska "rulla" på höfterna så är det supersvårt.
Men med lite övning så kommer nog iaf första danslektionens steg att sitta. Måste bara hitta ett par bra låtar som man kan dansa till. :)

Sen när man kom hem så fick man snällt städa hela sitt lilla hus, för kan ju inte ha ett råttbo när det kommer utlandsbesök :)
Men men, det behövdes städas ändå, bara det att jag har dragit mig för att göra det. Så nu är det fint igen och inte en massa kläder på golvet som ska tvättas. Utan nu är de faktiskt tvättade och hänger på tork :)

Jag börjar faktiskt bli lite nojjig över det här med svininfluensan. Inte så att jag tror att jag kommer att få det men att typ mamma ska bli smittad eftersom hon ligger i riskzonen.
Bara att hålla tummarna på det inte blir så.
Mamma du får inte vistas ute bland folk, bara så du vet.


Envis pålle och danskurs

Onsdag:
Idag har det varit en hel del att göra på jobbet jag har bland annat fixat en garantipall till Falkenberg på 600kg, den var dyr, men som tur så betalar inte jag iallafall.
Så just nu sitter jag och väntar på att klockan ska ticka på lite, sen ska jag åka på min danskurs :) Jag tycker det ska bli riktigt kul att få hitta på någonting :) Sen får jag ju lite tid att umgås med min kära syster också.
Men uppdaterar efter danskursen så får vi se om jag fortfarande tycker det är lika kul :)
Längtar tills på söndag också då ska jag ta lite bra bilder hos Kjelle :)
Nu ska jag äta min andra halva av matlådan till middag :)
Inte själva plastlådan alltså utan innehållet ;)



Tisdag:
Jobbade på som vanligt och det här var nog en av de segare dagar som jag har varit med om! Den verkligen sniglade sig fram.
Sen bar det av till stallet och Samba vägrade att gå ut ur hagen, så fick ta Centio som lockbete. Sen när jag hade tränsat henne, så vägrade hon att gå ut från volten där jag hade gjort i ordning henne.
Så det tog typ en kvart, sen vägrade hon att gå från gårdsplanen efter ytterliggare en kvart fick jag fram henne ca 25 m. Sen tog det stopp igen.
Jag höll verkligen på att bli GALEN! Det tog ca en timme att gå från volten till tunnelöppningen som leder under stora vägen. Det brukar i normla fall ta högst 2 minuter.
Sen när jag fått fram henne till tunneln pallade jag inte bråka med henne mer så gick tillbaka till stallet.
För hoppningsvis så sköter hon sig bättre nästa gång jag ska hälsa på henne.
Annars blir det nog att ja börjar ta hand om Centio istället för han vill ju verkligen arbeta och komma i form.
Så vi får se hur länge jag har tålamod för hennes dumheter. :O