Störande

Alltid när jag är ute och kör så kör man om ett par träningscyklister, när det inte är fler än 3 så går det bra, men ibland har man oturen att råka på ett helt gäng med mellan 30-50 cyklister som gärna cyklar 2 i bredd och gärna mitt i vägen så att det är omöjligt att köra om. Så då får man snällt ligga bakom och sega i 40-45km/h på 70-vägen. Det är sjukt störande, kan de inte hålla sig på någon träningsarena eller bygga upp en träningscykelbana eller något istället för att cykla ute på vägen, det är ju en risk både för dem själva och de som kör bil. Kan samtidigt förstå att de inte vill köra på cykel/gångbana men det måste ju finnas någon annanstans de kan cykla istället för på vägen, olycksrisken lär ju vara ganska så hög.

Har också sett väldigt många cabbade bilar av modell sportigare och 99% av förarna är män på 55+ med en solblekt keps. Då kommer fördommarna hoppade upp i huvudet på mig, att det man inte har i brallan får man väl ha som bil.. Men så tänkte jag efter att de här männen kanske har slitit hela livet och nu när de är lite äldre så har de råd att köpa en fräsch bil för de pengar som har kanske har sparat i flera år.
Men hur det verkligen är får man nog inte reda på förens man frågar någon av dem, men känner dock ingen 55+ som kör sportig cabb, så jag får helt enkelt fortsätta fundera.

Jag har en vän vars pojkvän porrsurfar, hon tar verkligen jätte illa vid sig och känner sig otillräcklig och ful och förstår inte vad hennes pojkvän porrsufar när han har henne. Hon förstår inte heller hur han kan vilja tillfredställa sig till något som har siliconbröst och är raka motsatsen till henne själv, någoting som inte ens är äkta...
Hon är iaf jätte ledsen just nu och vet inte vad hon ska göra.
Fattar mig inte på sånna människor.... jag menar vad är det för mening med att sitta framför en skärm och tillfredställa sig när man kan få äkta vara när man har flickvän...

Var för övrigt på biltema idag och köpte lampor och lås till cykeln. Det blev riktigt bra :) Tog även en cykeltur nu ikväll och det var någonting som skrapade som fan så tog bort stänkskrämen men det fortsatte att skrapa så fixade lite med cykeln och kom fram till att det var stödbenet som slog emot bakdäcket, så nu är cykeln pimpad och fixad så den inte låter någonting, såg dock att jag måste köpa nya bromsklossar, mina var nästan helt slut :p
Fotade även lite grann under cykelturen :)


En spindel i sitt spindelnät



Väldigt vacker plats där tankarna kan flöda fritt



Någon form av näckros



Hälsade på en snorig häst som var lite nyfiken på vad jag hade för mig



En annan häst som stod och halvsov


Snittpoäng

RIngde till Steven idag, kollade även på schoolsoft och där hade jag fått ett meddelande från Ernst.
Iaf jag hade tydligen 300 poäng extra och fick också med Engelska B fast jag skrivit av mig, jag hade gjort tillräckligt för att få G iaf :) så det kändes bra :D
Så pratade med Steven och kollade om han kunde lägga så många gröna kurser som möjligt på betygsdokumentet och det skulle nog gå att ordna :) Så då kommer jag ha en snittpoäng på 18.63 :) mitt mål var 18.0 så jag är as nöjd :D
Blir kanske något lägre om det inte går att lägga in Naturkunskap B, Biologi A & B men det är inte hela världen :) kommer iaf vara över 18.0 :)

Nu på måndag börjar man ju jobba :) känns kul, lite jobbigt att det är mellan 14-22 bara men men det är ju pengar och det fungerade ju bra förra sommaren så det ska nog gå bra den här sommaren också :) Sen får jag se vad som händer, om man får förlängt eller om jag ska söka annat jobb.
Jobbar ju 6-14 veckan därpå så det är kanon då hinner man med mycket på eftermiddagen också :D
Kommer ju bli så att jag inte hinner träffa Joi så mycket när jag jobbar sent :( Men kan ju vara bra att sakna varandra lite också, han ska för övrigt komma hit imorgon också :)

Gjorde en liten lackrengöring på bilen igår också, hann med motorhuv, framskärmar och ena framdörren sen så orkade jag inte mer, fick lite hjälp att Joi och Thomas med motorhuvuen men de tyckte det var för jobbigt så de gav upp :p
Vaxade även de delarna jag hann med att rengöra så det blev blankt och fint :) blev en del skillnad faktiskt.

Nä nu ska jag hoppa in i duschen, men hade nästan lika gärna kunnat gå ut och ställa mig med schampooflaskan för det öser ner här :P
Bra för åkrarna men lite trist för mig som har mina sista lediga dagar nu :p


Snart sätts betygen!

Jag borde egentligen åka förbi berga och prata med Steven idag om mina betyg och vilka jag vill ha på betygsdokumentet eftersom som jag har 2-3 kurser extra :)
Men orkar inte göra det idag så får göra det imorgon, måste försöka få tag på ernst och fråga om han har fått in min Ekologiska Odling uppgift, han brukar alltid svara på mina mail och nu har han inte gjort det så då blir man lite orolig att han inte har fått in den uppgiften :S
Betygen ska sättas i slutet på den här månaden så det är ju inte så länge kvar :S och de börjar skicka ut i juni :) ska bli kul att se hur bra betyg man får :) Vet ju på ett ungefär men det är ju några ämnen som jag inte vet :P

Har kollat upp på nätet vad min utbildning skulle kosta, det landar på runt 90 000.
Men då blir jag utbildad hundmassör, hästmassör, hästfriskvårdare, hur ryttarens sits i sadeln påverkar hästen, akepressur för både häst och hund, men sen behöver jag ju inte utbilda mig till allting på en gång, men det skulle vara kul :)
Funderar på att börja med hästmassör iaf och den utbildningen är på ca 30 000 så det är bara att spara allting man tjänar när man börjar jobba.
Men om jag känner mig själv rätt så kommer jag hinna ändra mig 20 ggr till om vad jag vill bli så jag har det lite på is med att bestämma mig :) Men pengar ska jag iaf spara.

Idag blir det att åka till apoteket för att kolla om jag har fler p-piller att hämta ut och har jag inte det så får jag åka till ungdomsmottagningen och fixa recept. Sen ska jag hem till Joi också :)
Har lyckats vända tillbaka dygnet lite grann iaf, gick och la mig vid halv ett igår och gick upp vid 11 så det är ett par timmars förbättring iaf. men ska klara av att gå upp 8 inom några dagar så får inte gå och lägga mig allt för sent.
Har även varit godisfri i 2 dygn nu och knappt ätit något socker alls! Stora framsteg med tanke på att jag är så fruktansvärt godisberoende :p
Men nu ska jag nog ut med vargen på en promenad innan jag åker iväg och fixar med allting :)


Kryssning!

Jaha då har man överlevt en kryssning till :)
Vi kom till viking line terminalen och checka in men då var det så lång kö till att gå ombord så vi tog det lite lugnt istället och satt och kolla på allt folk.
Sen när vi väl skulle ombord fick vi köa en massa. Dessutom blev vi fotade på vägen in, hmm både jag och mamma titta ner i backen. Förstår inte riktigt varför de tar kort på alla, de lär ju inte tjäna så mycket pengar på det om man säger så, jag skulle iaf inte vilja betala 50 spänn för ett foto på mig där jag går ombord på båten.
Väl ombord så gick vi raskt ner till våran hytt, eller skokartong kanske man ska kalla det för, men den var helt klart lagom för 2 pers och hade en väldigt fräsch dusch och toalett.
Vi hade verkligen hytten längst ner längst bort som dessutom låg under vattenytan, men det fungerade jätte bra ändå.
Vi strosade runt lite på båten och försökte få grepp om vart allting låg någonstans. Vi åt även lite middag framåt nio, jag åt en stor hamburgertallrik och mamma åt fläskfilé med pommes :)
Sedan så gick vi och kollade på när Scotts spelade och då dansade vi även lite bugg :)
Jag blev uppbjuden av en 30 åring :O men kunde ju inte vara otrevlig och tacka nej så det blev en snabb dans på typ 10 sekunder för sen var låten slut och jag återvände snabbt till mammas trygga sida :)


Scotts spelar
Sedan var det dags att kolla lite karaoke :) jag var dock för feg för att våga sjunga, det var så mycket folk som stod och kollade så vågade verkligen inte!
Men efter att vi hade stått och kollat lite så gick vi ner till hytten en stund sen så gick vi upp och kollade på en cover/dansuppvisning :) de som sjöng och dansade var jätte duktigt så det var riktigt underhållande att titta på :)
Sedan var det dags för dansgolvet :) Jag dansade inte speciellt mycket, kände mig inte på så jätte mycket humör för det blev så j*vla varmt på 2 sekunder och då blir det bara jobbigt att dansa :p
Men dansade iaf lite, mamma dansade desto mer :) Tur att hon hade ett par andra skor med sig, annars hade det nog varit hon som stått mest och tittat på :P
Sen efter att mamma gick och la sig så gick jag ut på däck och fotade soluppgången, det var riktigt vackert att se :)
Sen var det sovdags vid halv 5, för att sedan gå upp vid halv 9 och äta frukostbuffé.
 Inte för att jag åt för 90 kr men det var väldans gott och jag var verkligen vrålhungrig :) åt mackor, prinskorv, äggröra, pannkaka, vattenmelon och drack 6 glas vatten :)
Sen lullade jag och mamma runt lite på båten för att sedan gå ner och lägga oss och vila ett par timmar :) Det var skönt.


Soluppgång över Åland


Slutsats om kryssningen blir alltså att det var fullt med "tonåringar" där, alltså starkt överförfriskade män och kvinnor, den ena värre än den andra. Dessutom så trodde vissa "tonåringar" att de var dö heta och trodde att jag också tyckte det, men det räckte med att se skitsur ut för att de skulle fatta att jag inte var intresserad, speciellt inte av någon som hade kunnat vara min pappa eller farfar för den delen.
Och alla som åker på kryssning iaf till 99% har med sig sånna där karbinväskor på hjul, ibland gärna 2 st, jag menar hur kan man använda så mycket skit som ligger i väskan på mindre än 24 timmar! Det är ju sjukt, stoppar de i hela familjen i väskorna eller vad gör de? De är ju liksom inte små väskor, en sån räcker för mig när jag ska vara borta i en vecka och de som åkte på kryssning är borta mindre än ett dygn.... Jag säger då det :p




 


Grillkväll

Åkte hem från Joi igår för jag ville vara hemma lite innan jag och mamma ska på kryssning. Gjorde inte speciellt mycket, tog det mest lugnt :)
Fick sms av Evelina & Toni som ville komma hit och då tog de med sig Joi och Thomas. Meningen var väl att vi skulle kolla på film, men filmen som vi skulle kolla på var inge bra så då kom jag på den jätte bra idén om att vi skulle ner till sjön och grilla :)
Sagt och gjort.
Kollade snabbt igenom frysen efter någonting att grilla och hittade hamburgare och bröd.
Jag hade även en engångsgrill sen förra sommaren.

Så vi gick ner till sjön och ut till udden, där jag försökte tända grillen och det gick väl inte så där jätte bra. Det där pappret som ligger mellan kolen och grillgallret brann upp sen hände det inte så mycket mer.
Så vi försökte fixa en brasa genom att hälla ut kolen bland våra vedträn vi hade tagit med oss. Hmm gick inte så jätte bra det heller eftersom vi inte hade någonting som vi kunde tända på.
Så Toni och Thomas gick och hämta massa löv och jag och Joi gick och hämta lite glödande kol från en eldstad borta vid stranden. Tog även med oss lite ved därifrån.
När vi kom tillbaka till udden så hade de faktiskt fått fyr på brasan :)
Så vi la den gamla grillbotten ovanpå vedträna för att kunna lägga gallret ovanpå det sen så vi kunde grilla hamburgarna utan att de blev brända... Hmm gick väl sådär. Grillbotten blev lite för varm och brann mer eller mindre upp med hamburgarna på :P


Våran supersnygga "stekarhambugargrill"



Så vi fick helt enkelt vänta tills det var glöd och inte jätte höga lågor och då la vi grillgallret ovanpå vedträna och då gick det faktiskt riktigt bra.
Jag tog upp bröden ur påsen för att de skulle tina lite eftersom de var frysta.
Till min förvåning börjar det dofta väldigt starkt av kardemumma och jag inser att jag har tagit semelbröd istället för hamburgerbröd.
Men det fungerade alldeles utmärkt att äta humburgare och semelbröd med ketchup och dressing, dock smakade min hamburgare lite bränt.


Brasan


Sen efter att vi hade ätit så började grabbarna att leka med elden och grabbar och eld kan ju bara betyda en sak..
De började kommunicera med varandra på "ugg ugg språket" och bete sig som riktiga grottmänniskor. Höll på att hoppa runt elden och slå med pinnarna i den och allt möjligt.
De blev helt enkelt för mycket för deras grottmänniskoanlag att stå ut med, de var tvugna att få utlopp för sina grottmännisko instinkter.
Men det var fruktansvärt roligt att se dem hålla på :) Tror inte jag har skrattat så mycket på länge :)


Så här såg de ut när grottmänniskorna börja härja



Men idag lär man ju få se andra typer av grottmänniskor, eller det är väl inte grottmänniskor utan snarare äldre människor som tror att de är tonåringar igen. Nu pratar jag alltså om Kryssningen ikväll :) Då finns det ju alltid kvinnor och män som blir som 20 åringar igen även om de ibland är den dubbla åldern eller mer.
Sen har vi "ungdomarna" alltså de som är mellan 20-30 som också tror att de är jätte pigga och fräscha. de är oftast dem som blir de mest överförfriskade och som pratar någon blandning mellan ugg-ugg språket och svenska, blandat med en massa sch-ljud, "schaa du meee... ugg-ugg... schnyggingsch"
Men forhoppningsvis så slipper man hänga med dem allt för mycket :)

Jag och mamma ska ju bugga ikväll också :) vi får väl se hur lyckat det blir, vi brukar ju mest flamsa omkring :) men alla andra lär ju tro att de är tonåringar igen så de lär väl inte synas så mycket att vi har glömt bort hur man gör.
Tror det kommer bli en jätte trevlig kryssning iaf med dig Mor :D <3


Jag blev kidnappad

Gnällde ju tidigare idag om att jag trodde att det här skulle bli en seg dag :p men jag hade lite tur :) Toni & Evelina kom förbi och kidnappade mig och Joi, vi stannade även till och kidnappa Kim också. Sen åkte vi till farsta för toni skulle kolla på ett par byxor men de fanns inte på brothers så vi drog till donken och käka lite sen så åkte vi till Lidl och handla godis :)
Sen blev det filmkväll hemma hos Kim, då kom även Dan, Cornelia, Mathilda, Thomas och Oskar förbi, fast det var typ bara jag, Joi, Toni, Evelina och Thomas som kolla på film de andra spelade typ poker eller kollade på en annan film i kims rum :P
Sen lite senare så kom Jenny och Amanda förbi också. Trevligt trevligt :D
När vi hade kollat på två filmer, Underworld och X-man 3 så drog vi hemåt.
När vi kom hem så hämtade vi skruttis och gick till statoil för joi ville handla läsk :)

Imorgon ska jag hem till mig, ska vara lite chaufför åt min mammas kompis så hon slipper ta bilen :)
Sen blir det att rota fram någonting man kan ha på sig på kryssningen.... Borde köpa lite nya kläder, känner att det var ett tag sen, undantag studentklänning :)
För övrigt så är jag grymt sugen på att skaffa häst, fast just nu skulle det inte fungera så bra med tanke på ekonomin och ryggen men men.. Ska försöka göra min rygg frisk snart, på något sätt..


Tråkväder!

Hmm, idag verkar det bli en tråkdag, det är tråkväder ute och jag och joi var uppe sent igår så han ligger fortfarande och sover. Så blir nog en seg dag idag :P
Jag känner för att hitta på någonting men vet inte riktigt vad.

Kan ju berätta lite om gårdagen :)
Åkte in med Joi, Patrik, Kim, Kjelle och Sam, vi mötte Dan, Oskar och Jannica vid centralen sen åkte vi ut till djurgården.
På bussen ut så satt det två tjejer som inte skulle på skivan och de blev as lacka för att folket på bussen satt och tjoade :D Busschaufören blev också as sur för att han trodde att det var någon som satt och höll in plingknappen. Men saken var den att vi trodde den var trasig för den såg intryckt ut längre bak i bussen :p

Väl framme så var det bara att få tag på Johan för att få biljetter sen så fick vi köa.... och köa lite till :p Poliserna var där redan innan festen hade dragit i gång på allvar :O
Väl inne så var det folk precis överallt och man stod som packade sillar :O Sen när vi gick upp till dansgolvet så var som om värmen slog emot en :P
Det var schysst musik och fin lokal men det var lite för mycket folk :P så det blev as varmt :P bara man gick upp på dansgolvet och stod still så blev man as varm.
Polisen gjorde så att det blev alkholförbud för resten av kvällen vid ett :P
Jag och joi drog ganska så tidigt för vi var lite uttråkade.
Så vi promenerade från djurgården till centralen :)


Lite utsikt från Djurgårdsbron



Vid centralen så gick inte tunnelbanan så vi fick ta 893 till gullmars och sen tog vi 892 till trollbäcken eftersom inte bussen mot tyresö gick på 50 min :p sen så gick vi från trollbäcken hem till joi :)


Joi visar sina skills i rampen



Mina små råttisar


Mina små råttor har lagt en massa tidningspapper i sin hängmatta och innehållet från en hel toarulle, knappt så man ser dem när de ha boat ner sig ordentligt. De var himla söta när de drog upp toapappret till hängmattan, svårt att besrkiva, men söta var de :)



Studentskiva idag!

Japp idag ska man på studentskiva igen :) det är dock temat "Vad du ska vara i ditt nästa liv" men fick reda på det lite sent så har inte kommit på någonting tyvärr :P

Jag har helt och hållet vänt på dygnet nu, går och lägger mig halv 6 på morgonen och går upp vid 3 tiden :P
Men men, ganska skönt faktiskt, lite synd bara att man missar den varmaste delen på dygnet, men men. Får vända tillbaka nästa vecka så jag inte är helt död på jobbet.

Jag och Joi har flängt omkring nu ganska mycket om nätterna, åkt till donken, åkt på fotorundor och bara allmänt omkring åkande :) Det har varit jätte mys :D

Det börjar dra ihop sig för kryssningen med mamma också, vi måste träna lite bugg någon dag så vi kan äga dansgolvet :)

Har köpt ett nytt slutsteg till bilen nu också :) Ett fetingsteg på 800 w och 4 chanels :D så nu är det bara dubbla 12"or som saknas och lite kablar. Ska nog införskaffa mina sladdar nästa vecka så jag kan koppla in ljudet någon gång. Hmm har ägt bilen i snart 2 månader om inte mer och har fortfarande inte ens radio i den :O illa :p

Hade för övrigt nyss läsarrekord igår också :D med 25 läsare :D

Nä nu ska jag äta lite mat hemma hos Joi, hans pappa har stått vid spisen och fixat någon mat som doftar gott :D


Yes! Jag är klar!

Nu har jag äntligen blivit klar med mina sista skolrester :) Har gjort klart fördjupningen i religion och skickat in den, jag skrev om Hans Schieke och hans sjuka sexsekt som han starkt nekar till att det är. Men när man läser om honom så motsäger han sig själv.
Har även skrivit rent min novell i svenskan och jag tackar så jätte mycket för hjälpen mamma, hade blivit jobbigt utan dig.
Så nu känns det verkligen jätte skönt att vara klar, inte ha en massa saker som hänger över en längre så nu kan jag njuta av att vara ledig i ett par dagar till tills jag börjar jobba.

Har även funderat lite på att plugga vidare så småningom, ska kolla vad det finns för utbildningar :) har beställt lite kataloger och så där.
Tänkte att jag ska jobba ett år iaf och sen plugga eftersom det lär bli på privat skola så får man ju stå för allting själv så då kan det vara bra om man har ett sparkapital. :)

Bilen går för övrigt jätte bra nu och skrapar ingenting längre :) Tack så mycket igen Tommy :)

Imorgon så ska jag till Berga och lämna tillbaka alla skolböcker och motorsågsutrustningen som jag lånade, sen lär jag inte komma dit på ett bra tag. Men måste ju fika ibland med alla goa lärare, dem kan man ju inte överge :)

Var ute och gick med mamma och hunden idag också och fotade lite när vi gick runt :)


Äppelblomma




Gullvivor




Massa grodyngel nere vid sjön




Sjön



Såg på nyheterna nyss att det är stora problem med folk som kissar på allmän plats och då sa nyhetsuppläsaren att man får göra som Norge och bötfälla med 8000 kr! Iofs tycker jag det verkar som en bra sak att göra och då efter att man har bötfält ett par kiss-syndare så skulle man kunna ha råd med allmänna gratistoaletter som faktiskt skulle vara väldigt fräscha. Så inför 8000 kr i böter för kiss-syndare! :)


Som väntat...

Som väntat så fick mitt tidigare inlägg "Alla är värda en chans. Eller?" både positiva och negativa kommentarar.
Bland annat så har Emma (http://enannandelavberga.blogg.se) tagit åt sig väldigt mycket av detta inlägg, jag förstår att hon gör det för hon ser på människor över lag på annat sätt än vad jag gör, men eftersom det finns fler människor på denna jord förutom henne så var det flera jag syftade på när jag skrev att vissa personer tycker så här.
Det är inte bara du som tänker så och detta var ett inlägg till alla som tänker lika dant som dig.
Sen att du tolkar det som att jag tycker att du är elak m.m så har jag aldrig sagt så, ditt sett att dömma folk efter utsidan är däremot någonting som jag inte gillar, men det är upp till dig hur du vill bemöta människor.
Plus att kalori intag har ingenting med kortison att göra, kortison gör att det samlas vätska i kroppen som gör att man ser svullen ut. Sen finns det ju andra sjukdomar till exempel olika ämnensomsättningssjukdomar som gör att det inte spelar någon roll hur mycket eller lite man äter, du fortsätter att vara jätte smal eller jätte stor tills man får hjälp att styra ämnesomsättningen med hjälp mediciner.

Jag tror på insdan hos andra människor.


18:e maj

Idag så gick jag inte upp föres halv 2, det var skönt att sova länge. Gjorde inte så mycket eftersom det var så tråkigt väder.
Har fått väldigt mycket positiv respons på mitt förra inlägg och det känns verkligen jätte kul att det finns folk som bryr sig om det ämnet jag skrev om :)

Har även slagit läsarrekord med 21 läsare och det känns verkligen jätte roligt :)

Idag har jag fixat lite med bloggen och försökt göra den lite mer personlig och jag blev riktigt nöjd men det kommer bli mer uppdateringar hela tiden :) Men för att inte kunna någonting om html-kodning så tycker jag att jag har kommit väldigt långt :)

Skulle ha städat i ordning hemma, men blev bara att jag fixade med tvätten och fixa bloggen, skulle ju ha gjort klart min religions fördjupning idag också men det har jag då inte gjort :P skäms på mig.

Men åkte iallafall till kontoret och städade så det blev fint där. Sedan åkte jag direkt till Jois fotbollsmatch och eftersom det regnade så satt jag i bilen och kollade. Ville inte stå ute och huttra i kylan.

På söndag så ska jag och mamma åka på kryssning :) blir för hoppningsvis lika roligt som vi hade förra gången :)


Alla är värda en chans! Eller?

Är det inte så att alla människor är lika mycket värda, oavsett hur man ser, vart man kommer ifrån osv?
Enligt vissa människor så är det inte så, man får inte se ut hur man vill och man måste passa in i samhället enligt någon oskriven mall.
Men om man bryter mot den där mallen då? Är det något fel på den personen då?
Om man är överviktig, underviktig, inte klarar av skolan, kanske inte får något jobb...
Är man inte värd lika mycket som alla andra då??

Självklart är den personen precis lika mycket värd som alla andra!

Jag har retat mig ett tag nu på personer som dömmer andra människor efter ytan och prestationer i skolan/arbetet, vet att det här inlägget kommer få sina konsekvenser, men jag står för allting jag skriver i detta inlägg och allting i min bogg över huvudtaget! För det är så här jag tycker, jag skapade inte den här bloggen för att låtsas vara någonting jag inte är, utan för att visa omvärlden mina tankar och funderingar kring allt!

Jag blir så ledsen och arg när jag hör folk komentera andra människors utseende, okej att folk komenterar klädstil för alla tycker att olika saker är snyggt. Men när man börjar komentera saker som kanske inte går att ändra på, till exempel övervikt så blir jag riktigt besviken... Personen som klämmer ur sig "fy fan vad äckligt med tjocka människor" tänker nog inte specellt långt. Har han/hon ens tänkt på att personen som är överviktig kanske har någon sjukdom som gör att man har svårt att gå ner i vikt, eller att personen kanske mår psykiskt dåligt över att få höra massa elaka komentarer hela tiden?  Jag tror inte personen som klämmer ur sig komentarar tänker så långt, utan ser bara till det yttre, personen vägrar se insidan av en annan människa, en insida som kan vara helt underbar.

Eller om en person tycker att man ska lägga sig under knvien för att förbättra sin kropp. Jag säger absolut inte emot plastikkirurgi så länge man tittar på sin egen kropp, men när man börjar utala sig om vad andra borde göra för att passa in så tycker jag att man har gått för långt. Då känns det som om personen i fråga kanske borde gå och få sin hjärna undersökt.. För visst om personen har dålig självkänsla och trycker ner personer i sin omgivinig för att få känna sig vacker och snygg, men vad vinner man på det i längden? Jo en massa ytliga bekantskaper som bara går efter ytan.
Jag blir verkligen jätte ledsen när man hör folk säga, "den personen borde operera det och det för så där kan man ju inte se ut" eller när man hör personer säga "han/hon borde verkligen träna för att förbättra sin kroppshållning och fixa de där fula axlarna". Jag blir rädd när jag hör sånna komentarer om folk, vart är världen på väg?
Ska alla se ut som Barbie och Ken?

Om jag kommer till en grupp människor som jag inte känner så börjar jag presentera mig för folk och de som är sociala är de jag börjar prata med, oavsett hur de ser ut eller vart det kommer ifrån. Om det skulle vara värsta snyggningen där som kolla snett på mig och såg sur ut så skulle jag aldrig börja prata med den personen, men om personen i fråga skulle ändra på sig och inte kolla snett på mig nästa gång jag träffar den så skulle jag självklart ge personen en chans.
Men tyvärr så finns det folk i denna värld som inte tänker som jag och ger människor en chans, de går raskt fram och pratar med den där snyggingen för att de ser bara till ytan och inte det fina som gömmer sig under ytan.

Jag tror att om man är godhjärtad och en helt underbar människa på insidan så speglas det på utsidan och man utstrålar någon slags charmighet av något slag, man blir vacker på utsidan också.

Jag blir också väldigt ledsen när jag får höra att vissa personer tycker att har man inte fulla gymnasiepoäng så får man inte ta studenten.
Då tänker jag igen att den personen som säger så kan ju inte tänka speciellt långt, inte veta varför personen kanske skolkar eller får ign i massa ämnen.
Det kan ju vara så att personen som inte klara i G i alla ämnen kanske har det stökigt hemma, kanske är så himla skoltrött att denne inte klarar av att vara i skolan, att man har inlärningsvårigheter kanske i form av dyzelexi vilket gör att man förstår kanske det läraren säger men man förstår inte meningsuppbyggnaden i boken när man ska plugga till prov.
Det finns så sjukt många orsaker till att man inte går ut med G i alla ämnen så jag tycker verkligen att man ska börja tänka varför personen kanske har ig innan man yttrar sig.
Samma sak gäller för utseende, det kanske finns en orsak till att personen ser ut som den gör.

Så börja tänker efter orsakerna till saker och ting innan man yttrar sig, om personer kunde bry sig mindre om de yttre skulle nog världen se annorlunda ut.
Skönhet på insdan speglar av sig på utsidan!







Min helg

Hmm, måste fundera lite vad jag har haft för mig i helgen.

I fredags så var jag på Rix Fm Festival i kungsträdgården, var där med mamma, tommy & marika, sen kom Emelie, Thilda och Joi och några till dit.
Var där till klockan 9 sen gick vi vidare mot toxic.
Smått rund under fötterna som jag var så blev jag väldigt dansgalen och dansade järnet :) Var enligt Joi lite över social med vimmelfotografen också, men vadå jag var ju trevlig iaf :) fick låna hans kamera och fota lite folk, det var kul att han blev nöjd med bilderna :)
Emelie och Thilda drog ganska tidigt på kvällen eftersom Emelie skulle upp och jobba, stackars. Men vi hade as kul och flängde runt en massa på dansgolvet :) Tyvärr så blev Thilda utslängd för att hon såg för trött ut, men bara 20 minuter innan de skulle gå, så det gick nog inte någon större nöd på henne :)
För övrigt kändes det som om det bara var jag som hade as kul efter att Emelie och Thilda hade gått, verkade bli lite småkonstig stämning i gänget...
Hmm, kanske skulle lösa sig om personen i fråga höll sig till en i taget, vad vet jag.. Blir bara den personen som blir sårad i längden... Playerstyle does´nt work :p
Nog talat om det.

I lördags så sov jag till halv 2 :) mycket skönt måste jag säga. Sen ringde jag till mamma eftersom jag inte kunde komma hem från tyresö. Hade inget busskort, inga pengar på mig och inga pengar på luren, illa :P men min snälla mamma kom och hämtade mig efter ett tag iaf :)
Sen när jag kom hem så träffade jag bror min som var ute i skogen hos sina polare. Det var väldigt trevligt och vi gick en sväng med hunden och prata en massa.
Synd att det har blivit så mycket bakomryggen snack och sårade människor, annars hade kanske tillvaron sett annorlunda ut.

Idag så har Tommy och jag fixat min bil så den låter inte en massa längre :) och när jag säger att vi fixa bilen så stod han för fixandet och jag betala delarna. Se och lär heter det då :)
Hjälpte dock Tommy lite med att fixa rutan i golfen :) det blev as nice sen när den var tonad och klar :D Han har ju bytt hela cabben och innertak och allting, riktigt imponerande att han lyckas så himla bra med det också :)


Cabben innan rutan är i


Sedan gick jag och Marika och träffa brorsan igen. De avr trevligt :) vi gick ut till udden och satt och stekte i solen det var härligt.
Hoppas det inte dröjer mer än ett år innan vi träffas nästa gång, mest för marikas skull.
Men bägge två verkade glada över att träffa varandra och vi satt och prata lite om allt möjligt och Marika kasta sjögräs på Patrik.


Marika och Patrik tittar på någoting intressant



Ikväll har jag faktiskt gjort klart min ekologiska odlings uppgift om växtföljd, kändes väldigt skönt att bli klar med den :) Så nu ska jag bara skriva rent svenska novellen och göra religionsfrödjupningen :) Nice nice :)
Måste göra klart allting så snart som möjligt, men har bestämt att allting ska vara klart på idag och det är ju 23 timmar kvar på dygnet så det ska jag nog kunna ordna :)

Har för övrigt en extremt chipssugen hund som ligger nedanför mina fötter just i detta ögonblick. Måste fixa en bild på henne :)



Patrik och Marika




Jag var ute och fotade lite




Mammas jordgubbsplanta




Min fula vovve vill ha chips


Första dagen i vuxenlivet!

Okej jag hade fel om igår. Jag grät inte massor, jag snyftade lite lätt när klassens mest omogna kille gick upp och höll ett väldigt moget tal, där han medgav att han hade varit ganska jobbig ibland, men att han endå skulle sakna Berga för det var där man fick vara sig själv utan att någon dömde den andra.
Då blev jag rörd :)


Jag sitter i Jois knä under presentöppningen


Dagen såg ut så att Emelie kom över vid kvart i åtta och vi gjorde oss i ordning och sminkade oss :)
Sen så åkte vi till skolan och skålade på champangefrukosten, jag & emelie drack cider.
Sedan var de dags för fotograferingen, dels en gruppbild och sedan en klassbild, tror jag blev ganska bra på bilderna, smila så jag fick ont i kindmusklerna :)
Efter det satt vi i vårat klassrum och skrev i varandras mössor :)  Uffe pratade om hur han lärt känna alla i klassen och att vi till och med har fungerat som en klass fast vi är så många olika individer, hur vi faktiskt har mognat och blivit dem vi är idag.
Efter fotograferingen så gick alla treorna ut på bron och stod och skrek till bilarna :) De var ett par som tutade, men de hördes knappt eftersom vi skrek oss hesa :)
Sedan var det dags för lunch :)
Det blev hmm, oxfile (?) och potatisgratäng :) till efterrätt blev det jätte god glass med bär :)
Det var även premie utdelning och jag fick ett premium :) Ska få åka till en kursgård under en vecka och träffa massa andra elever som har fått samma premium, skulle få mer information om det senare via brev.

Sen var det dags för utspringet, det var bara en enda gröt av människor!  Så mycket folk och hur många studenter som helst som krama om varandra. Men det var en härlig känsla :D
De som kom till mitt utspring var, Mamma, Pappa, Tommy, Christina, Natta, Johan, Maja, Nadja, Sofia, Marika, Katrin och Joi.
Jag fick åka värsting åk hem sen :)

 

Jag med feting åk & utan pinsamt plakat :)


Tror att Marika grät mer än vad jag gjorde under hela dagen när jag kom fram till hene :) eller rättare sagt hon kom fram till mig.

Sen var de hemåkning, vet någon hur mycket 80-90 miles är i km så skulle jag gärna vilja veta det :)
Hemma hos mig så skulle vi ha suttit uppe på den nya verandan men blåste lite mycket så efter presentöppningen så flyttade vi ner till den andra verandan med tak :) Fick pengar, soppapengar, en vacker fruktskål, en vacker ring och en del annat :) Förstår nu varför jag fick ringen från glitter, för mamma ville ha reda på min storlek :D
Det blev grillade kycklingspett, klyftpotatis och beanesesås :) De var jätte gott :) Sen till efterrätt så blev det glass, jordgubbar, honungsmelon och maränger :)
Jag hade verkligen en toppen dag!
Tack så jätte mycket för allt, presenter, mat, dryck och ett trevligt sällskap :)


3 Häst-Jord-Skog 07-09 Bästa klassen någonsin!

Tanken var att jag skulle ut på krogen igår, men efter mottagningen och en natt med fåtal timmar sömn så blev det att däcka på soffan efter att gästerna åkt hem, det var väldigt skönt.

Så vad har jag gjort första dagen i vuxenlivet, inte så mycket faktiskt.
Sov till kl kvart över ett :) sen blev det en promenad med hunden & Joi :)
Efter det så åkte vi lite moppe till tyresö, där blev det lite fotboll med Jois homeboys :) Sedan åkte vi och lämna mopeden hos Jois mamma, sedan gick vi från Modevillan hem till Joi för bussen gick inte på 45 minuter.
Blev rask promenad hem eftersom det var svinkallt ute :O
Sen har jag så klart köpt godis också :)
Nu ligger jag nedbäddad i sängen och får tillbaka värmen.
Imorgon ska jag bara njuta av mitt vuxenliv :)


Imorgon tar jag klivet in i vuxenlivet

Ja imorgon tar jag studenten!

De här 3 åren på berga har gått ruskigt fort, med både bra och dåliga minnen, mest bra :)
Alla gånger man har suttit i matsalen och pratat massa skit :) Alla ggr man skrattat åt andras misstag på jordbruket för att sedan göra nästan samma sak själv.
Alla gånger man har sagt att det är ettornas fel bara för att man alltid tycker att man själv är bäst.

Första skoldagen när vi skulle para ihop. land, huvudstad, flagga och något mera så man kunde göra sammarbetsövningar.
Jag hamnde med Max, Sabina och Emma R.

Kommer ihåg att jag hade jätte mycket respekt för 2or och 3or när man började som helt ny etta.

Sa imorse till mig själv att jag kommer inte sakna Berga ett dugg, kommer bara bli skönt att sluta, ingen mer skola, inga mer läxor och inga mer tidiga mornar. (Tills att man börjar jobba 1a juni alltså) :)
Sa också att jag troligen inte kommer gråta en droppe imorgon vid utspringet.

Usch vad fel jag kommer att ha.
Jag kommer att sakna Berga varje dag i resten av mitt liv, jag kommer sakna alla stunder med skitsnack kring lunchbordet, alla roliga praktiktimmar där vi nog har varit som en plåga för instruktörerna, kommer sakna alla människor på Berga även de man inte umgås med, kommer sakna kossorna i ladugården, sakna att  få gå upp as tidigt för att mjölka, kommer sakna grisarna även om de inte är mina favoritdjur, kommer sakna alla lärare oavsett om man har tyckt om dem eller inte, kommer sakna att köra traktor hela dagarna, kommer till och med sakna äckellukten när man flyttar runt gödsel på plattan.
Varför?
Jo för att allting påminner om Berga och Berga stunder, Berga folk och berga över huvudtaget.
3 år av mitt liv som jag har gått med samma människor och verkligen lärt känna, 3 år av tokirier och mest glada stunder.
3 underbara år som har hjälp till att forma mig till den jag är idag, hjälpt mig att mogna och faktiskt inse att även små frön kan bli starka plantor!

Och jo jag kommer gråta, jag kommer gråta massor!  Och när man tror att tårarna är slut så kommer gråten komma igen, mycket för allting man kommer att sakna men mycket också för allt det nya som står och väntar på en.

Det verkliga vuxenlivet börjar imorgon!
Men det bor ju ett barn i oss alla, så en del av Berga kommer ALLTID att finnas kvar!

Och bara för att man slutar så betyder ju inte det att alla upplevelser man gjort tillsammans tar slut, det är nu man kommer inse vilka som är en verkliga vänner och det är dem man förhoppningsvis behåller hela livet :)


Jobbigt det här med rubriker.

Kom inte på någon bra rubrik så det fick bli sådär

Blev inte någon mösspåtagning idag för min del, jag låg hemma och sov istället :)
Sen inte långt efter att jag gick upp vid halv ett så ringde jag till Joi, vi pratade i 3 & ½ timme. Tror vi behövde det. <3

Har för övrigt inte gjort speciellt många knop idag, mest legat på soffan och degat, får lite dåligt samvete över att jag inte ens har börjat med religionen, den skulle varit inne för läääänge sedan. Men har inte riktigt haft ork till det idag.

Kollade på Twlight med mamma och marika nu ikväll också. Såg den inte för att jag tycker Edward Cullen är snygg, för det är han inte! De hade kunnat haft en snyggare person som spelar honom, men men, man kan ju inte få allting i en bra film :)
VIll se den nya filmen nu! Men den kommer inte ut på bio förens typ om ett halvår.... Suck.

Imorgon blir det ett studiebesök till Tjulsta, ska bli kul att hälsa på dem som jobbar där igen, var ju över ett halvår sedan som jag var på praktik där, har till och med bränt ut bilderna jag tog när jag hade praktik. Ska bara komma ihåg att ta med mig skivan. Enda nackedelen är att jag måste vara på skolan vid kvart i 8 imorgon :p jag som är så morgontrött nu för tiden :P

Fotade lite ikväll också, måste ju öva upp fotoskillsen :)







Redigerar inte mina bilder utan lägger upp dem som de är, tycker det är tråkigt med redigerade bilder, för redigera är någonting som alla kan göra, men att ta ordentliga kort är det ett fåtal som kan. Så inga redigeringar här inte :P


En ros


En ros som jag fotade för ett tag sedan
Ska försöka börja fota mera igen :)


....

Uscha, har en formsvacka just nu, vill bara ligga och sova hela dagen imorgon... Funderar nästan på att göra det :p




Tycker att min mobil borde ringa lite oftare... Det är de små sakerna som betyder mycket!!!!




Var iaf och handlade med Mamma och pappa idag och det kändes lite konstigt att säga att jag handlar med mamma och pappa, det är ju inte så ofta det händer men det kändes endå bra.
Även om det inte skulle fungera på heltid så är de aldrig fel att kunna säga det iaf en gång i livet :)
Det blev en hel del mat :)
Pantade även en hel säck med burkar som marika gav till mig för att jag är fattig, blev 122 kr :O så nu har jag laddat på luren igen. resten ska jag tanka i bilen så jag kan ta mig till extrajobbet imorgon :P

Vi hade lite familjekväll ikväll, med lassange framför tv:n och filmen Pojken i randig pyjamas. Den handlar om 2 pojkar som blir vänner under andra världskriget, den är väldigt hemsk men samtidigt väldigt väldigt bra och absolut en sevärd film :)
Mamma hyrde även en wallanderfilm och twilight. Funderar på att se twilight ikväll, om jag orkar.

Imorgon är det mösspåtagning på skolan och sen skulle de tydligen festas imorgonkväll.... Men jag känner inte för något utav det :P
kommer nog vara hemma imorgon och göra klart de sista skolarbetet och fixa det sista med träden.


På onsdag är de studenten, ska bli så skönt att slippa skolan, orkar verkligen inte gå där mer...


Telefonförsäljare, skansen och grillkväll

Vaknade igår morse av att en telefonförsäljare ringde. Klockan 9 på morgonen, förvisso brukar jag vara vaken då men inte efter en studentskiva, och visst jag skulle ju upp klockan kvart över 9, men iaf, de borde ringa lite senare för att inte riskera att väcka folk.
Han ville sälja premunationer på någon tidning om skogsbruk. Visst jag går jord-skog, men jag har typ 10 träd på tomten som är värda att räknas som träd.
Men men, jag försökte låta trevlig mot honom iaf, sa snällt och vänligt att jag inte var intresserad. Undrar vad som är bäst, att göra så som jag gjorde och lyssna vad det är för någonting de vill sälja eller bara säga att man inte är intresserad på en gång?
Aja.

Var på skansen med min syster och systerdotter också.
Var redan klockan 11 på centralen så bestämde mig för att gå ut till djurgården, var faktiskt väldigt trevligt väder och en trevlig sträcka att gå.
Sen när jag väl var framme så satte jag mig och stekte på en stenmur utanför skansen. Såg en äldre herre som också satt och väntade på någon.
När han fick syn på sitt sällskap sprang han fram så fort hans ben orkade med, det såg så gulligt ut så satt och log för mig själv när jag såg hur glad han verkade.

Väl inne på skansen så gick vi till bageriet och natta köpte bullar i olika former och smaker.
Sedan gick vi till barnens del på skansen, där det finns möjlighet att klappa på getterna. Kan ju bara säga att det var fler barn och föräldrar än vad det var getter i hagen.
Men killingarna var bara för söta :) skulle kunnat tagit med mig alla hem på en gång, om man fick.


Söta små getter



Jag och Natta var nog mer intresserade i getterna än vad Maja var, hon tyckte det var roligt en stund sedan var snören och småsten mycket roligare.
Vi gick också förbi björnarna och då ville Maja gå ner till dem och klappa och krama på de små söta björnungarna, men det fick hon inte göra för sin elaka mamma :)
Så efter lite mellis, fika och nästan 5 timmar på skansen så beslöt vi oss för att det var dags att åka hem.

Eller hemåt för Natta och Majas del, jag skulle däremot vidare till nästa äventyr.

Åkte med tunnelbanan till Mörby där steffi hämta upp mig och sedan vidare hem till henne.
Där skulle de grillas och chillas :) det var lite småkallt ute för min del, kortbyxor och inte någon vidare varm jacka.
Men vi flyttade in senare under kvällen.
Folket som döck upp var, Max i 15 min, sen åkte han. Alex & Andreas, Michelle & Anton, Milla & André, Emma, Padilla, Basse, Stefan, Henke, Emelie och HH-Hanna :)
Det var faktiskt en riktigt trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap.
Tack Steffi för en jätte trevlig kväll :)
Det blev en del alkhol för de som drack, tequilarace bland annat, men jag var nykter, drack min beskärda del i måndags :O
Fick dock lite mycket längtan efter min Joi så åkte vid 11 med Anton & Michelle, fick skjuts till Gullmars. :)
Sedan blev de bussen till tyresö där Joi mötte mig i spöregnet, ville inte gå själv med tanke på allt skumt folk som finns överallt.
Så de var en trevlig dag :) dock lite för mycket skitsnack, men men det är ju Bergafolk så vad kan man vänta sig?

Så efter att ha sovit riktigt gott hemma hos Joi så blir jag väckt av någon ringer i telefon igen. 3e dagen på raken.
Det var mamma, iofs så var ju klockan 12.35 men jag ville ju sova mera :P
Men åkte iaf hem och nu har jag städat i tvättstugan, på verandan och lite mer. Har ju studentmottagning på onsdag så det måste vara fint här hemma då :)
Sen så fick jag skjutsa mamma, tommy & marika till Maria där de ska äta middag så nu är det bara jag och hunden kvar.
Men jag ska överge henne en stund nu, för jag ska åka och köpa pizza :) mums :D


Så vad hände.

Var ju som sagt tidigare på Chaplins på studentskiva, visst att toaletterna inte lukta jätte gott men maten var faktiskt helt okej. Det serverades kött, potatisgrattäng och beanesesås :) det var faktiskt riktigt gott. Till efterrätt blev det samma som på min studentskiva :) glass, grädde och jordgubbar :) MUMS :D

Det var väldigt trevlig stämning när folket hade fått i sig lite alkohol och det pratades mycket vid alla borden :) dock var Chaplins lite för chill för min smak med karaoke och ett litet dansgolv där DJ:n spelade för låååånga remixer av samma låt.
Blev faktiskt lite sugen på att sjunga en låt men den fanns tydligen inte för Jois kompis Stoffe kollade efter den när jag sa vad den hette, han ville sjunga duo på den, men jag vågar ju inte göra det nykter. Har ju inte sjungit karaoke innan. Singstar räknas inte :)
Men helt okej ställe ändå :) Chillplace helt enkelt :)
Dock så fick Joi i sig lite för mycket dricka då han drabbades av en karatefylla. Med andra ord han dricker en del, känner inte av alkoholen och dricker ännu mer, sen så säger det bara pang och han blir jätte påverkad och mår jätte dåligt.
Så vi tog nattbussen som gick ca kvart i 1 från centralen och ja vad säger man, han var väldigt blek och mådde inte så jätte bra :S
Men nu ligger han och sover gott bredvid mig iallafall. Stackarn.

Nä nu ska jag nog kolla hur bussarna går imorgon så jag kan ta mig till skansen :)

Natti natti


En fin ros som stod framför mig på bordet där middagen serverades


Chaplins Är...

2f55ad3e89a7e0e29e87894e8aa9a86a.png

Kolla varifrån!

Chaplins Är nu inne på chaplins och det är massa andra människor som är här på afterwork. :s vi hade iaf hela stället för oss själva när vi var på 360 :p toaletterna luktar gammal äckelpissoar, inte mysigt alls. Hoppas de inte har maskar i maten :s toaletten brukar ju visa hur mysigt det är i köket :p förhoppningsvis så kan nog kvällen bli trevlig. Bröst är på tapeten idag också, dock inte mina :)


Studentskiva idag igen!

Jahapp, då ska man på studentskiva idag igen.
Denna gång är det Kims studentskiva och denna gången ska jag gå på middagen igen :)
Förhoppningsvis så blir det väldigt trevligt med mycket folk, god mat, mycket dans och nice musik :)

Jag och joi ska sen skjutsa henke till berga och sen ska vi hem till mig.

Imorgon så ska jag till skansen och träffa syster och systerdotter :) ska bli trevligt, sen på kvällen är det grillfest också :) nice nice :D


Blev väckt imorse av emelie, hon behövde skjuts till veterinären med sin lilla råtta. Hoppas han blir bättre nu.

Nä nu måste jag skynda mig lite, ska åka om 2 h och 40 min :S


Ridtur :)...

54ae2efcce2a767173270e90dc10133e.png

Kolla varifrån!

Ridtur :) härlig barbackatur med emelie, elsa, jag o pontiac :) super mys :)


test :)...

0-40a331e579d3e843617306bc2c7a5477.png

test :) från mobil :)


Trädfällning :)

Nu har jag fällt 2 trän, plus ett litet som stod i vägen.
Det var kul att fälla lite igen, var ju ett bra tag sen sist :p
Tog ganska höga stubbar, orkade inte hålla på att böja på benen :p men blev helt slut av att fälla 2 träd ändå.
Var tvungen att göra dubbla instick för att få omkull dem, ändå hade jag 15" svärd.
Tappade dock mina tumnaglar :O tur att de finns mer superlim hehe :)

Imorgon är de studentskiva igen, känner mig lite småseg, inte så jätte taggad i vanlig ordning, men ska fixa lite mer med träden först, kvista, kapa och dra bort ris :p
Sen efter det blir det att tagga till :)
Så härligt att känna spåndoften :D



Jag fäller träd


Jag erkänner!

Åkte buss hem från Joi imorse, är ju ledig så behöver inte gå i skolan :) sååå skönt :) Satt iaf på 840an på väg mot handen från tyersö, jag måste erkänna att jag tycker det är jätte kul att tjuvlyssna på alla som pratar, kan inte rå för det, men när man har läst klart sin tidning vilket går ganska så fort så blir det bara att man börjar lyssna på alla andra.
Iofs så var det inte så många som pratade nu imorse men två killar höll på att ryka ihop, gorma på varandra som attan.

Försökte också ringa till amanda för att lämna biljetterna men hon svarade inte, så ringde björn och han var på väg mot jordbro, så han fick biljetterna istället.
Åkte även med en liten bit med lastbilen :) de var kul att åka lite större fordon än min Fräser :) 



Björns Lastbil


Åkte sedan med mamma till huddinge sjukhus där hon fick EKG som ska sitta i 2 dygn, hon ska även skriva ner allting hon känner av, så de blir en del hon får skriva.
Vi åkte sedan in i Huddinge centrum där vi gick in på Glitter.
Fick en jätte fin ring av mamma och jag blev lycklig som ett barn på julafton :)

Sedan var det hem och då har man suttit vid dumburken mesta delen av tiden. Vill att tommy ska komma hem så vi kanske kan fälla träd, kan ju göra det själv, men han vill nog vara med ändå :P

Sen vid 7-8 ska jag iaf till Emelie :) vi ska ha lite filmkväll :) mys :D






 


Bilder från studentskivan!


Jag och Joi <3


Party!!!!!


Emma, Steffi, Padilla och Puckel


Jossan, Henke, Emelie, Maria, Jag och Mathilda


PARTY!!!


Jag då innan studentskivan, jag kände mig toksnygg den kvällen :)


Studentskiva

Ja då har man varit på sin egna studentskiva då :)

Det nästan första som hände var att Alex råkade spilla ut hela sin välkomstdrink över min kläning, jag blev riktigt as förbannad, var nästan nära på att lappa till henne.
Men gick in på toaletten och torkade med handtorken och sen tvättade med vatten och torka igen.
Lugnade dock ner mig senare på kvällen och bad om ursäkt för att jag blev så arg, eftersom fläckarna gick bort och ingen skada skedd.
Sedan var det dags för middagen.
Det serverades kycklingfilé med klyftpotatis och någon sås, samt ett glas till maten. Det var vin som serverades men jag frågade vänligt om ma kunde få någonting annat, så fick en cider istället.
Till efterrätt blev det glass,grädde och jordgubbar, mums :)
Sen fick vi snällt gå ut från "matsalen" så de kunde plocka undan bord och stolar och göra om stället till dansgolv.
Jag och amanda röjde en hel del och det blev en del dricka, fram emot ett så var det väldigt glest med folk kvar. Bergas ungdomar brukar ganska snabbt få i sig en hel del för mycket. Så antar att vakterna slängde ut en hel del folk.

Ett hett samtalsämne under kvällen var bland killarna i klassen iaf mina bröst..
De första man fick höra av flertalet personer när man träffa dem första gången för kvällen var inte hej utan "JÄVLAR VILKA STORA TUTTAR DU HAR!"
Ja men hej på dig också :P
Jag fick också väldigt många komplimanger för min klänning :) ska ladda upp bilder så fort jag får bilderna som mamma tog med sin kamera :D

Blev helt gråtfärdig när Joi kom in på 360, hade inte träffat honom på ett par dagar och han var så fin <3 Hade saknat honom mer än jag trodde att jag skulle göra. Han är så underbar <3

Men kvällen var faktiskt väldigt trevlig och jag kan ju bara säga att jag lär mig av mina misstag.

Idag blir det nog mest bakisseg, är just nu hemma hos Joi och jag kanske åker hem om ett tag när man har lite mindre ont i huvudet. Huvudvärk är ett vanligt inslag dagen efter för min del, spelar oftast inte så stor roll om jag dircker mycket eller lite, ont i huvudet får jag endå....

Ska tydligen gå på hela Kims sittning och allting, så då får man gå på en hel studentskiva till och inte bara eftersläpp. ska se om jag kan gå på Johans studentskiva också.

Hmm... Lovade Patric att jag ska hjälpa honom med hans rester på torsdag, undrar om han kommer ihåg det, får nästan messa och fråga :)

Ringde också Länsförsäkringar idag och frågade hur jag ska kunna få ersättning för mitt jätte fula ärr på knät.
Ska få ett papper hemskickat som jag ska fylla i sen så ska jag få veta om det blir någon utredning utav det hela, då kommer de kontakta mig igen och då får man bifoga bilder och sådär, så mycket bollande fram och tillbaka blir det :P

Men nu ska jag lägga mig och bakissega lite :)


Ortoped besök och studentskiva

Var hor ortopeden imorse och blev jätte besviken på att jag inte fick den hjälpen som jag hade hoppats på. Har problem med diskarna på flera ställen men det enda som jag fick fram av mitt besök var att jag inte fick någon magnetröntgen och att jag ska träna mer sjukgymnastik och träna mer överhuvudtaget, lätt att göra det nu när han har klämt på en så man har as ont i ryggen :(
Mamma blev inte så glad när jag ringde henne, hon sa att hon skulle ordna det. Hmm undrar hur hon ska kunna ordna det här.

Mamma, Tommy och Marika är för övrigt på Astrid Lindgrens Barnsjukhus för att lära sig mer om hur man ska leva med reumatism som barn.
Tycker så synd om Marika, hon är inte ens 11 och har redan reumatism :( Men endå så är hon så stark och det är så mycket fart i henne.
Beundrar henne verkligen.




Hämtade en motorsåg i skolan idag också, ska fälla två trän som skymmer solen för våran nya veranda, så ska väl roa migs med lite trädfällning så man kan fixa diskarna så att de blir ännu värre...
Men ska bli kul att fälla lite igen var ju ett tag sen sist.

Träffa Henke också när jag var i skolan, tycker så synd om honom just nu, han har det inte allt för lätt. Stackarn men endå så är han så stark och försöker se saker och ting positivt och tänka att det kommer att ordna sig.
Bara så att det vet Henke, Jag finns alltid för dig när du än behöver <3



Men nu måste jag försöka muntra upp mig själv lite, har ju studentskiva ikväll, har en jätte fin klänning och förhoppningsvis så kommer det bli jätte kul också.
Vi ska ju ha på 360 och det lär ju komma ganska mycket folk :)
Kul att Amanda ska med :D
Får skjuts hela vägen också eftersom jag ska vara vägvisare :) så då slipper man tänka på att köra bil :)
NIce nice, men nu måste jag platta håret, ska ju åka vid 6 typ :p och klockan börjar bli mycket nu :p


Hunnit med mycket idag!

Idag har jag varit väldigt duktig och hunnit med massa saker. Bland annat städat, städat på kontoret, färga håret, fixa det sista med råttburen.
Råttorna trivs för övrigt jätte bra i den nya buren och det känns kul :)
Har även fixat naglarna idag. Hahaha behövdes 3 pers :P
Jag limma, satte dit nageln, tommy tröck fast nageln stenhårt och mamma såg till att limtuben inte torka ;O Men fint blev det :D

Träffade Sofia på kontoret idag också och hon var där för att hon hade tråkigt.. hmm kanske borde skaffa sig fler intessen, men hon hade tydligen åkt ganska mycket cross i helgen :)

Färgen på håret blev lite mörkare än vad jag hade innan men snyggt blev det iaf :) tack syster för hjälpen :)

Har kommit på en sak som jag stör mig på, det är när man sitter och lyssnar på någon som föreläser eller redovisar och personen inte har någon kontakt alls med de som lyssnar. Personen kanske bara kollar ner i pappret eller bara på samma person, sjukt störande, känns som om de inte bryr sig om man lyssnar eller inte. Jag vill ju att alla ska lyssna på det jag pratar om :)

Knäppte pappa lite på näsan idag också.
Vårat telefonsamtal lät så här:
"Du vet att jag bor närmare nu, så du kan komma och hälsa på oftare."  Sa Pappa.
"Jo jag vet, men det är precis lika långt till mig." Svara jag.
"Men jag har ingen bil."
"Men jag har inga pengar så jag kan köra bil, så det blir precis samma sak i slutänden."
"Jo kanske det, men jag måste fortsätta med maten nu."

Han blev lite stött, men men, trött på att alltid jag ska åka till honom :P De diskuterades mer saker men det har mer med någon form av snålhet att göra.
Tycker inte man ska klaga över vissa saker om man erbjuder sig att hjälpa till. Men men, alla är vi olika :O

Imorgon är det studentskiva. Jippie :P känner mig inte så jätte taggad. Visst det ska ju bli kul att festa med alla :) Men samtidigt så vet jag att det saknar fruktansvärt mycket pengar till fakturan, så fattar inte riktigt hur den ska kunna bli betald, jag har ju redan sålt min andel eftersläppsbiljetter + några till så jag tänker inte betala extra, då kan jag lika gärna skita i att gå. Men men...

Ska till ortopeden imorgon också, får se vad han säger om min rygg :P hoppas han kan skicka mig till en magnetröntgen.. men men får väl se.
Ska försöka klämma in ett ekologiomprov imorgon också, hmm man kanske skulle ha pluggat på det :p
Men kolla på film med mamma istället :) Vi såg "Låt den rätte komma in" Den var faktiskt bra och inte en vanlig svensk film :) Rekomenderas :D

Nä nu kanske man ska ta och sova så man orkar upp imorgon också, jobbigt när man halft vänder på dygnet på helgerna.

Jaja :)

Kul att det är några som följer min blogg :)


Yes, ett steg närmare

Nu har jag klarat av en uppgift :D har skrivit klart min filmanalys till svenskan om filmen Linas Kvällsbok så nu har jag en uppgift mindre att göra klart nästa vecka :D

SKÖNT :)


Picknick

Idag så hade jag, mamma, marika och hunden lite picknick ute vid havet :) Det var jätte härligt väder och super skönt. Lite kallt när det blåste in från havet.
Men vi satte oss i lä och fikade och det var så härligt :)

Hade även läsarrekord igår :) med hela 14 läsare :D

Idag så har jag förövrigt haft as ont i ryggen så har fått äta as starka smärtstillande tabletter :S de börjar gå över nu och eftersom jag passade på att bygga klart råttburen så lär jag ju få ännu mer ont i ryggen än vad jag hade innan :S så det blev inget gym för mig idag och troligen inte något gym för mig imorgon heller :S

Imorgon ska jag färga håret igen så då får man se hur det blir :P förhoppningsvis ser det inte allt för illa ut :P


Låg och solade lite på verandan idag också :) det var väldigt härligt :D


Härlig dag idag

Det gick jätte bra på redovisningen i Etologi :) vi fick MVG för våran beteendestudie i ladugården och jag fick MVG i slutbetyg i Etologikursen :) så är riktigt glad :)

Igår så var det tänkt att jag skulle festa med Joi och hans kompisar, men det blev att jag körde till Amanda med Joi och co där vi röjde lite :) Det var trevligt :)
Grabbarna fick hälsa på Mickes husdjur, två stycken boaormar och en anakonda.
Anakondan försökte äta upp kims handflata :P
Men boaormarna blev kim riktigt kär i, har aldrig sett han bli helt till sig över ett djur förut så det var lite kul :)
Thomas tyckte nog att jag var lite dryg igår för att jag höll på att bråka med honom hela kvällen :)
Sen drog vi till Vegabaren och käkade lite innan vi drog hem till Tyresö, då åkte jag iaf och gömde bilen bakom en annan bil och det var lite kul att se hur grabbarnas förvånade miner när de inte såg mig :)

Idag så har jag förövrigt byggt på min råttbur och den blir väldigt stor och rymlig, dock så fick jag en aning ont i ryggen så fick sluta, får göra klart den imorgon istället.

Måste försöka plugga lite i helgen också, har omprov på måndag och nästa vecka är sista veckan som jag kan plugga sen tar man ju studenten.

Nike hade varit borta i nästan 7 dagar men han kom hem igår och då blev mamma glad. Hunden blev också glad för när jag kom hem igår kväll och åt tacos så var hon jätte ledsen men idag var hon glad igen :)

Imorgon ska jag försöka dra mig iväg till gymmet igen :) beror lite på hur det känns i ryggen, kanske vilar ett par dagar och tar gymmet nästa vecka.

På söndag ska jag färga håret igen :) så får lägga upp resultate här sen :)


Bilder från Kolmården


Mitt vargmöte på Kolmården


Noshörning på 1500kg


Trött Jak


En järv tittar fram


En surikat håller utkik

För att se fler bilder så kolla min bilddagbok
adressen finns under länkar :)