Dags att ta sig i kragen!

Nä nu är det dags att ta sig i kragen igen!
Dags att faktiskt börja uppdatera min blogg lite oftare än typ en gång i månaden om ens det.

Idag har det den 24:e december. Det är alltså julafton! Julkänslan har varit lite nere senaste veckorna, hösten gick liksom lite för fort för att jag skulle fatta att det var jul redan nu. Men sen efter i tisdags när jag och mamma var ute och "fixade" en gran och vi dessutom klädde den så blev det faktiskt mycket mer julkänsla på det hela :) Det känns ju bra :D

Har öppnat en julklapp idag och jag gick en bok "Bara inte du" heter den. Ska börja läsa den så fort jag har läst ut böckerna om Bridget Jones som jag lånat av syster. =)

Mamma och Marika har varit ute och åkt pulka nu på dagen och det var tänkt att jag skulle med ut men var precis nyduschad så hade ingen större lust att bege mig ut i snön, får bli senare.



Det har gått en och en halv månad sen jag började på Dagab och hade ryggen börjat spöka så hade den nog gjort det för länge sedan.
Trivs riktigt bra på mitt jobb, trevliga arbetskamrater och en fet plånbok tackar man ju inte nej till i första taget :)
Kommer jobba nu på lördag och söndag så att jag kan ta ut lite kompledigt. Får ju bara 10 dagars semester och typ 5-6 går bort redan på hästutbildningen så aldrig fel med ett par extra dagar :)



Måste bara skriva om min helg på Gotland. Kom dit på fredagen och blev upphämtad av min underbara älskling <3
På lördagen så blev de att gå upp och hjälpa till i Johans ladugård, med andra ord karda ner skit och ge rundbalen till korna. Sen fick jag se till så att kalvarna fick mjölk också =) De hade blivit flyttade från kalvboxarna till lite större boxar och de var så glada :)
Sen så fick vi lite instruktioner av Johans bror Jimmy för vi skulle vara avbytare i den ladugården där han jobbar. Det är Conny som äger den gården.
Sen åkte jag och Johan ut till en hage där Johan hade sina mongo lamm som absolut inte ville bli infångade på ett par försök tidigiare. Men nu så gick det jätte bra att få in 6 av dem i fållan sen de andra 2 lyckades vi få fatt i också. Det var lite jobbigt att det var snöstorm bara så man blev ju lite väl kall. Men det fick gå ändå. Sen bar det av till Connys gård och mjölka. Det var lika dana maskiner där som på Berga så det var ganska lätt att mjölka där :)
Sen blev de pizza hos Anders, han som köpte fåren efter att vi fångat in dem. Men jag var lite oförskämd och somnade på hans soffa ett par gånger men man blev lite slut av att driva får.
På söndagen var det tillbaka till Connys och mjölka sen hem till Johan och flytta in några ungdjur från lösdriften till spalten så att storleksfördelningen blev lite jämnare. Det blev riktigt bra faktiskt. Sen flyttade vi några sinkor också som skulle kalva och de var lite puckade när vi skulle flytta dem, gick upp på helt fel ställen osv. Men det löste sig också sen.
Trivs faktiskt riktigt bra med bondelivet på ön tillsammans med min underbara Johan =)
Vem vet det kanske blir en bonde av mig med så småningom.

Nä nu måste jag och Marika ut på ett mission mitt på själva julafton. Men Men. Hörs :)