Inlägg nr 100!

Japp jag kan ju bara säga grattis till mig själv eftersom jag har lyckats med att skapa 100 inlägg på denna blogg. Sen om det är så många som läser kan jag ju bara säga att nä det är det inte, typ 1-3 om dagen. Var ju uppe på ca 14 om dagen förut, sen tog man sommaruppehåll och sen försvann alla. Trist, men men, jag bloggar vidare ändå. Någon gång så är det väl någon som tycker man skriver om någonting intressant :)


Måndag:
Tiden har flugit iväg på jobbet idag. Det har varit ganska mycket eftersom Ali har suttit på trafikledningen idag så fick sköta Bussgods nästan helt själv, sen ringde det på ganska så mycket på ASA också så fick ta ganska mycket ordrar.
Sen kom lilla Ida springandes och ville ha gos, helst hade hon velat ha lite nackmassage men det tyckte inte min tumme att hon skulle få. Och för er som undrar så är Ida inte min arbetskamrat utan Lasses supersöta hund :)
Imorse kunde jag knappt ta i mitt glas med te utan att tummen strejka.
Men sen gjorde det mindre och mindre ont allt eftersom dagen gick.

Sen bar det av till stallet.
Hämtade Samba gick snällt med ut ur hagen medans hennes hagkompis fick tokryck. Han hade tydligen aldrig blivit lämnad kvar i hagen utan henne, utan det var alltid han som hade gått iväg.
Sen när jag och samba väl skulle gå iväg så satt hon som fastvuxen i backen.
Men efter lite lirkande så kom hon snällt med.
Sen växte hon fast i backen ett par gånger i skogen men annars så var det inga som helst problem. Hon fick vittring på en älg och blev helnervös men hon skötte sig hela tiden utan att bitas eller någonting annat. Hon var som jag trodde, en riktigt myshäst :)
Det kommer nog fungera jätte bra mellan oss två när vi väl har lärt känna varandra lite bättre.

Men nu så har jag dock lite ondare i min stackars tumme så jag får hoppas på att det går över lite tills imorgon.

Imorgon blir det hem till Joi efter stallet.
Jag längtar till både till Stallet och till Joi ♥


Söndag:
Var ju då som sagt och "provred" en häst idag, eller snarare provpromenera en häst vid namn Samba. Hon är korsning mellan Nordsvensk bruks och nordsvensk travare. Faktiskt en riktigt söt dam. Men med mycket egen vilja.
Hon hade lite hyss för sig kan man säga, skulla kratsa hovarna på henne och då ställde hon ner sin hov på min fot, ovanför stålhättan, mmmmm vad skönt! Eller inte!
När hon inte fick sin vilja igenom och jag skulle bestämma över henne. (Jag ville att hon skulle gå framåt men det ville inte hon) Då bet hon mig, då "bet" jag tillbaka genom att nypa till henne i halsen. Då skulle hon på och bita mig igen men då nöp jag tillbaka igen men dock så vred jag till tummen på något konstigt sätt för hon kasta fram huvudet precis och då stukade jag tummen istället.
Men sen gick hon så snällt så.
Joi följde med till stallet också :) Så honom släpade jag också med ut i skogen. Stackarn, men du vet att det betyder mycket för mig ♥

Sen på kvällen åkte vi hem till Joi och då så skulle Kjelle ut och skejta lite så då var vi ute med honom en sväng, sen lurade vi över Thomas att kolla på film :) Vi såg inkheart, den var väl okej, lite seg så man tappade intresset dock. Men men..


Inkheart Bilden hämtad från http://chasness.files.wordpress.com






Konserter och bilförsäljning.

Lördag:
Idag så har jag i stort sätt bara fixat med bilen, tagit bort kåda, tvättat och fixat. Joi hjälpte mig att tvätta och göra lackrengöring på den samt vaxning.
Så när jag kom hem så tog jag lite bilder på den och la ut den på blocket och 2 minuter efter att jag har betalat annonsen så börjar telefonen gå varm och jag har aldrig varit med om värre. Hann inte mer än att prata klart med den första så var det dags för nästa att ringa efter 5 sekunder. Så höll det på tills det var en kille som ville ge mer pengar för den än vad jag la ut den för. FOLK VAR HELT GALNA!
Så nu har jag sålt min bil.
Men det värsta var när jag skulle åka och sälja den så hittade vi inte pappret på bilen! Så ringde och sa det till dem som ville köpa den och frågade om de ville kolla på den istället och det ville dem.
Så när jag precis kommer upp till Tungelsta så hittar mamma pappret på bilen och då kunde hela affären gå igenom.
Så när alla papper var påskrivna så ville köparna att vi skulle följa med och posta på en gång så vi åkte till Konsum i Tungelsta men de hade inte frimärken, vi åkte vidare till Statoil i Handen men de hade inte heller så till sist när vi kom fram till ICA Maxi så fick vi tag på frimärke.


                                            
                                             Hejdå bilen! Hade bra i Afganistan, för dit ska du enligt din nya ägare.

Imorgon blir det att hälsa på hästarna :) Längtar faktiskt, bara 12 och en halv timme tills jag ska vara där :)


Fredag:
Jobbdagen flöt som vanligt på, den gick faktiskt riktigt fort för ovanlighetens skull. Sannas bror kom till jobbet och fick sitta med och lyssna på ordermottagningen. Sen prata Roffe med honom så nu ska han börja. Så nu är jag inte nykomling lika mycket längre :)
Skulle in och träffa James efter jobbet också, jag kan bara säga att det var ganska svårt att hitta honom eftersom han har aldrig varit i Eriksdalsbadet och det har inte jag heller. Men sen till slut efter mycket spring fram och tillbaka så mötte vi på varandra.
Så vi gick in på området där det var massa band som spelade.
Vi lyssnade på massa olika band, inte riktigt min musiksmak men det var trevligt. Sen var det en liten show i konstsim med 3 simmerskor men bara 2 av dem gjorde massa konster. Så det var lite B.. men men.
Efter att "showen" var klar så börjde det spöregna så vi tog skydd under en trapp för det fanns ingenstans att ta vägen.
Ett band som jag tyckte var bra var Deportees. De var manliga sångare med sån där typisk mysröst :) haha.


                                
                                                                          Deportees


                                
                                                                              Konstsim

Sen efter att vi varit på konserterna så var det dags för en runda på viper. Men jag kan bara säga att det var föööör mycket folk och att jag nästan dog av värmeslag så vi blev inte så långvariga där. Men vi hann vara lite sociala med Emelie och Sara. :)
Så medans jag och James väntade på att Joi skulle festa klart med sina polare på The Bridge så åkte vi runt och fota lite men det var lite svårt att få bra bilder utan stativet och i regnet... Men lyckades hyfsat iaf :)


                                  

                                                                     Lite view över Stockholm

Sen åkte vi och plocka Joi och skjutsa hem James till min kusins lägenhet.


Botemedlet mot kåda på bilen!

Torsdag:
Ytterliggare än dag har flutit på, det var ganska bra tempo på jobbet fram till klockan 2 sen var det super lugnt. Så det hände inte speciellt mycket och när det ringde en kund och ville ha prisuppgifter då hhade mitt datasystem för priser dött. Så fick koppla vidare samtalet.

Jag var förbi Cola en snabb sväng också och lämna tillbaka kläder och mitt kort. När man kommer dit och inte jobbar där längre så känner man verkligen att man inte tillhör colagänget på samma sätt längre.
De är liksom inte samma sköna stämning, men Anton var som vanligt iaf :) Tur det iaf så inte han också blivit en Colazombie.

Sen ska jag också träffa min kusins killes kusin som heter James. Han är tydligen från england så då kan man ju träna engelskan lite. Ska träffa honom imorgon och gå på någon musiksak. Sen ut med Emelie och de :) Kan bli riktigt kul tror jag :)

Sen är det  fullt upp hela helgen.

Jag tog bort nästan all kåda på motorhuven på bilen idag också. Försökte med yes och gulsåpa och det fungerade inte speciellt bra så jag gick ut i förrådet och kollade runt och hittade det perfekta antikådamedlet.
Det var 5-56 rostlösningsmedel :)
Fungerade hur bra som helst :D


Onsdag:
Var och träffade Tommie en sväng och tog en fika, han behövde lufta tankarna, så förhoppningsvis så har han fått lite perspektiv på det hela.
Var även och hämtade ut ett par av mina glasögon. Måste fixa bild på dem, jag med dem på mig, min bil och lite annat. Men hinner inte fota någonting just nu :p


Oplanerat inlägg.

Tisdag natt:
Hade egentligen inte tänkt att blogga någonting alls idag, men kände att jag var bara tvungen att slänga in ett blogginlägg ändå.

På jobbet så går det bara bättre och bättre, klarar mig nästan helt själv med ASA ordrar nu också, bara ibland som jag måste be om hjälp, men jag lär mig nog alla tillägg och sånt så småningom.
Kan bara säga att jag tycker det är jätte trevligt att prata med kunder som är jätte trevliga :) Det blir liksom lite roligare att jobba då. Så klart så finns det ju alltid rötägg, som idag tex, dock inte min kund men hon tänkte polisanmäla oss för att vi "stulit" hennes cykel. Men så var ju naturligtvis inte fallet.
Kunden hade blivit informerad om att hon kunde hämta sin cykel inne på city prick kl 12 och inte en timme senare eller tidigare. Så när kunden inte hade kommit vid 3 så skickades cykeln tillbaka till Farsta. Då kommer natruligtvis kunden när cyklen har lämnat city och hon blir helt galen.
Oj oj oj säger jag bara, hur en människa kan vara så envis. Stackars Ali och Sofia som fick prata med henne.
Hon var verkligen helt galen.
Vet inte riktigt vad som hände sen efter att hon skulle polisanmäla oss, hon ringde nog avsändningsorten och skulle skälla ut Malmö. Stackars dem.

Fick lite roliga mail av Ali också, det var bland annat en printscreen från facebook där det var en tjej som hade skrivit i en killes logg om hur trevligt hon hade haft det under natten med honom och att hon gärna gjorde om det. När hon sedan märkte att det inte var privat utan att ALLA på hela facebook kan se vad hon har skrivit så tycker jag fruktansvärt synd om henne. Gud vad pinsamt säger jag bara. Stackars.

Sen var det en annan tjej som hade beklagat sig över sitt jobb och att hennes chef var en sliskig typ som antastade henne och hon hade så fruktansvärt tråkigt på jobbet och fick göra all skitgöra. Det hon hade glömt bort var naturligtvis att hon hade lagt till chefen på facebook som nu såg allting. Hon blev uppsagd med omdelbar verkan, eftersom chefen var bög (vilket betyder att han inte får ut så mycket med att antasta henne) och den skiten hon fick göra var faktiskt hennes arbetsuppgifter.

Så vad lär man sig av detta? Jo ska man skriva någonting privat, skriv det inte på facebook där kan hela världen se det :) men det är nog det som är meningen med facebook också :)

Jag ska möblera om mitt skrivbord imorgon så att jag sitter med Ali framför mig så kanske inte allt han säger går rakt in i örat på mig så jag inte hör de jag själv pratar med :p
Men det får vi se imorgon om det blir någe bättre.

Har förövrigt anmält mig till en danskurs nu som börjar nästa vecka och det blir jag och Nadja som ska dansa :) så vi lär väl dansa runt där som två illröda tomater , attans röda anlag. :P
Men tror verkligen att det kan bli superkul att lära sig någonting nytt, sen får vi se hur bra min kordinations förmåga är.

Har även ringt till Annika som har hästar i Lissma hon behöver hjälp med sin arab och sin nordsvensk så jag ska åka och provrida dem på söndag. När hon hörde att jag var ur form så skratta hon bara och sa att det var bra för det var hennes hästar också för tillfället så då kan man arbeta upp formen tillsammans så det känns ju bra :)
Hon trodde jag skulle känna mig tvingad att åka ut dit flera dagar i veckan men jag sa att jag blir bara tacksam jag får umgås med hästar :)
Så ska bli mys, hoppas att jag passar ihop med iaf en av dem.
Blir nog mycket promenader till en början men det gör ingenting :)

Har betalat alla mina räkningar nu + min nya Spätta och när de drar de sista nu inatt så har jag 1500 kvar på min lön. Japp jag vet hur det känns att göra av med 12000 på mindre än 5 timmar :p Så de sista pengarna på denna månadens lön går till glasögon :p
Men men, pengar är inte allt, men ibland känns det som om livet skulle vara lite enklare om allting bara handlade om pengar och ingenting annat.

Nä nu måste jag nog hoppa  i säng, ska upp 6 imorgon så jag hinner duscha innan jobbet så måste ju hitta sova ett par timmar innan dess iaf.

Natt natt


mums :)...

0e4aa20bd1ed42bc4af3b6ed56dc1417.png

mums :) blev bjuden på glass så här på morgonkvisten :) en piggelin :) mums mums :)


Ett steg...

0-1f5e02fad81edbb345ef90369c8840b2.png

Ett steg in i vuxenlivet. Jag ska skaffa jetkort :)


Fredag, lördag, söndag

Fredag:
Jobbade hela dagen och fick mina två första sura kunder. Den ena beskyllde mig för att jag hade byggt upp bussgods hemsida fel. För det stod minsann inte på hemsidan att det tog 3-5 arbetsdagar för en ekonomifrakt att komma fram. Det var naturligtvis mitt fel. Så han ville prata med chefen och det fick han naturligtvis göra. Tommy är ju den som jag ser mest som min chef där iaf när det gäller bussgods. Så han totalt körde över kunden med exakt samma ord som jag hade sagt tidigare. Så det var lite kul att han helt plötsligt kunde acceptera det som sades bara för att det var en person som hade titeln chef.
Sen var det en tjej som blev helt rasande för att man var tvungen att åka tillbaka till ombudet om man skulle göra en skadeanmäla, hon tyckte det räckte med den som hon skulle göra. Det var naturligtvis mitt fel också att systemet för reklamationer var så krångligt.
Sen som sista mening för dagen som lite plåster på såren så fick jag höra att jag var den första trevliga stockholmare som en bussgods kille i Örnsköldsvik hade pratat med. Det värmde, hoppas bara inte det ringer allt för många otrevliga stockholmare till honom annars.

Sen på fredagkväll så blev det lite mys hemma med familjen. Mamma hade bjudit över sin vännina Maria och hennes familj så totalt var vi 9 st som grillade och åt lite kladdkaka. Det var faktiskt riktigt trevligt. Försökte förklara för min systers man via telefon hur man gör för att fälla träd på rätt sätt. Tror inte han förstod vad jag menade. Men men, lär ju träffa honom på fredag när jag ska till min syster.


Lördag:
Var hos Tyrone och fick ryggen fixad igen, han sa att det såg mycket bättre ut än förra gången för förra gången så hade jag haft jätte mycket sneda kotor med det hade jag inte alls lika mycket av denna gång.
Sen åkte jag till optikern och kollade synen så nu ska man få glasögon också. Men bara när jag sitter vid datan på jobbet eller lite ibland hemma. Får två bågar, ett par blålila och ett par metallickopparbruna. Bägge är för att jag ser dåligt på nära håll och för att jag har brytningsfel. Men jag kommer se oerhört smart ut och nu kan jag verkligen kalla mig själv för pluggis :) Men en sak är säker jag kommer se bra ut :) hehe

Sen åkte jag och Joi till Farsta för Joi skulle köpa en present till sin pappa som hade fyllt år dagen innan, det blev en Ramstain skiva och ett par lotter.
När vi väl var hemma hos Joi som kom Thomas dundrande och ville att vi skulle gå ut och det gjorde vi. I flera timmar var vi ute och promenera. Vi gick till ett grustag som låg inne i skogen, när man kom upp på toppen så kunde man se väldigt långt, till nacka, till globen, till kaknästornet, till handen, ja man såg nästan hela alltet :) Det var fruktansvärt jobbigt att gå upp för backen men det var värt det när man kom upp iallafall.

Sen blev det mest att ta det lugnt på kvällen efter promenaden, fick en illamående attack så det var inte så jätte kul, tror det var för allt godis jag klämde i mig, för sen mådde jag bättre efter att ha tagit det lugnt.



Söndag:
Åkte och träffade Sabina i  Handen, hon hade en hel del att berätta efter sin resa till USA där hon har jobbat som scoutledare på ett camp. Det måste verkligen ha varit jätte roligt att få en sådan upplevelse. Är lite avis faktiskt, men jobbigt att vara "dagisfröken" hela dagarna. Men endå en häftig upplevelse.
Fick även höra att hennes pappa hade skaffat sig en flickvän vilket verkligen gladde mig :) Han behöver en tjej :)
Sen gick vi runt i affärer ett ganska bra tag, jag köpte dock ingenting, men planerade i detalj vad lönen kommer gå till. Haha. Sabina hittade en jacka, en kappa, en kofta och en blus. Alla sakerna passade henna jätte bra :)
Jag kommer nog inte kunna köpa så mycket kläder som jag skulle vilja för jag ska betala min nya Spätta, en golf III, en vinröd :) Ska lägga upp en bild på den senare. vill fota den när det är ljust ute.

När jag kom hem så hjälpte mamma mig att färga håret, sen åkte vi till Ica Maxi och gick omkring där ett tag och handlade mat. Tog lite längre tid än vi trodde det skulle göra men ganska skönt att inte stressa runt en massor.
Sen fick mamma övningsköra med Spättan, hon ska få låna den så att hon kan åka någonstans, det är ju automat så hon kan köra den fast hon har operarat foten. Kan tänka mig att det är en himla skön känsla att kunna bestämma själv när man vill köra någonstans istället för att be om skjuts hela tiden.

Efter att vi kom hem från övningsturen så ville Nike ha mat och han fick en sort som han brukar äta i smyg hos våra grannar. Han tror att grannarna inte vet att han är där..
Så mamma lägger upp två st potionspåsar, en till Nike och en till Isse, men Isse gillar bättre Eldorados tonfisk gegga så hon ville inte äta Icas potionspåsar.
Så Nike klämde i sig 200 gram helt själv. Så nu sitter han jätte nöjd på golvet och tvättar sig. 200 GRAM!!! det är ju lika mycket som en stor chokladkaka och en sån kan inte ens jag äta utan att bli helt as mätt och nästan illamående. Så vi får väl se om Nikes mage klarar all den där maten.
Nu har jag min fulla rätt att kalla honom en tjockiskatt! Så det så :)


Coca-cola förföljer...

0-18f06274995f09ddc81a1122f14a2d03.png

Coca-cola förföljer mig :) fast på asa får man inte dricka gratis och tur är nog det, men istället så har de kakor!! Inte alls bra, ska hålla mig borta från kaffemaskinen där de står. Annars kommer jag aldrig bli av med mina 4 extra kilon jag fick på cola.


Nyhetsupplägg

Tycker det är lite kul hur de lägger upp nyhetsupplägget på regionala nyheterna på SVT.
Först säger de att det är jätte mycket skadliga ämnen i luften och att det är nästan lika ohälsosamt som att röka, sen säger det att centerpartiet  vill se mer av grönområden uppe på taken. "tänk vad trevligt att kunna odla sin egna sallad eller tomat till maten precis ovanför balkongen." Hmm vet inte om jag skulle vilja äta den salladen, inte med tanke på att det är skadliga ämnen i luften. Hmm... men det är klart man kan ju dö av allt nu för tiden så varför inte äte lite luftskadad sallad på en gång.


Flera dagar på en gång

Tisdag:
Nu har jag klarat av att ta min första order helt själv. Det gick superbra. Sen har man tagit hand om bussgods också. Det går bara bra men är lite krånligt ibland. Åkte hem till Joi så det blev inget bloggande. Vi såg på Hostel, den var inte mysig, att jag aldrig lär mig att jag inte kan se splatterfilm. Men somnade iallfall bredvid Joi till flimen Liar Liar istället. Den var betydligt trevligare att se på en Hostel, nä hua. Ska nog börja rata skräckfilm.

Onsdag:
Har kört på nästan helt själv hela dagen idag och det har gått superbra. Visst råkade skicka en bil till fel adress men det löste sig ändå. Man lär sig av sina misstag.
Mamma var hos husläkaren i Tungelsta och de sa att hon hade gallstenar. Tycker så synd om henne, hon drabbas verkligen av allt. Nä fy fan..


Torsdag:
Har varit på jobbet idag och det har varit väldigt lugnt så har läst lite i en av mina böcker.
Mamma har varit på sjukhuset i princip hela dagen och det visade ingenting på ultraljudet så läkarna på Huddinge tror att stenen kan ha vandrat ut av sig själv, så förthoppningsvis tror de rätt.
Köpte en allmenacka idag också så att jag kan hålla koll på allting jag ska göra utanför jobbet :P
Ska bland annat till optikern på lördag, upptäckte att min syn har blivit sämre. Har ju vetat om att jag har haft problem ett tag men ingenting som direkt har påverkat mig sådär jätte mycket men nu har det blivit så att jag ibland inte alls ser skillnad på bokstäver i en mening. Så nu ska man skaffa glajjor, tror jag kan klä riktigt bra i det :)

Var med Tommy på tippen och slängde lite saker också, bla annant min gamla soffa. Såg en kvinna som var väldigt hård mot sitt barn och röck barnet ganska så hårt i armen när denne ville hjälpa till att kasta sopor men var på väg åt fel håll. Jag blir så ledsen inombords så fort jag ser någonting sånt eller när en förälder står och skriker på sina barn. Det blir ju liksom inte bättre för det, eller att man gör illa barnet för att det gör någonting fel.
Nä så tänker inte jag uppfostra mina barn när jag väl skaffar några i framtiden.
Man kan se samma beteende hos när människor när de hanterar djur också, det kan liksom inte lösa problemen som uppstår annat än med våld och höga ord. Känns så fruktansvärt tråkigt att det finns barn och djur som har det så här varje dag flera gånger om dagen. Tänk vad bra världen vore om det inte vore så.


Nu blev jag taggad!

Fortfarande måndag;
Läste igenom informationen som jag fick av Angela och det ska blir riktigt spännande att åka till Jönköping och gå på kurs en hel helg. Jag är nästan lite nervös inför det jag kommer att få uppleva men jag hoppas verkligen att det kommer bli kul och lärorikt.
Jag längtar!


Första dagen på nya jobbet!

Måndag:
Jaha då var första dagen på ASA/Bussgods avklarad. Jag satt mest med och lyssnade på hur man skulle prata med kunderna i telefon och hur mycket man skulle hjälpa dem, hutr man tog emot bud och så där. Fick skriva in buden medans Fia pratade med kunden. Imorgon kanske jag kan ta emot bud helt själv, det är ju inte så svårt, bara lite när det är tillägg på buden. Men det lär man sig nog så småningom det med.
Det var ett mestadels trevlig gäng som jobbade där och de flesta verkade bara glada över att jag hade börjat.
Men det tar ju ett tag innan man lär känna varandra lite bättre, men förhoppningsvis så är det inte något problem.
Jag hittade ett handsfree som var helt muppigt och inte ville sitta på mitt öra så som jag ville ha det :p men men det finns nog en massa andra handsfrees där så jag får testa mig fram helt enkelt.

Jag har fortfarande inte fått något mail från hon med hästen så jag tror jag struntar i den hästen, jag vill ha en ägare som är engagerad i hästen. Jag säger inte att hon inte är det, men om hon till och med har lagt ut en annons om att hon behöver medryttare och sen inte hör av sig någonting alls så känns det lite lurigt. Jag får helt enkelt söka vidare.

Jag har däremot fått mail från Angela, hon som håller i djurkommunikationskursen, men måste ladda ner adobe för att kunna läsa informationen hon har skickat med. Ska bli väldigt kul att gå kursen är väldigt förväntansfull och det känns kul att ha någonting att se fram emot.
Ska bara ladda ner adobe så uppdaterar jag så fort jag vet vad hon har bifogat i mailet.


Stygn- och svampplock

Fortfaranade söndag:
När jag kom hem från Joi idag så hjälpte jag mamma att tvätta rent sitt operationssår på foten. Det har börjat kladda lite och ömma. Så jag tittar lite närmare på någonting som jag trodde var en sårskorpa, det kan jag ju säga att det inte var. Det var en ett stygn med en tråd på över en och en halvcentimeter, dock så var det högst 4 mm som syntes utanför kroppen. Vad är det för på sjukvården idag? Hon var ju inne på sjukhuset för att ta bort stygnen för 3 veckor sen!!
Jag tvättar rent där stygnet har suttit och ser till att det lilla blod som har kommit slutar att blöda.
Hittar en till "sårskorpa" och det är tydligen ett till stygn som har blivit uppklippt men inte borttaget.. Men det satt med ändarna uppåt så fick inte bort hela så förthoppningsvis så vandrar det ut av sig själv.
Men det är ju helt sjukt att de har missat så pass. Vad är de för fel på vården i dagens läge? Det är inte första gången de har missat och betett sig oproffsionellt.
Nä fy fan för den svenska vården.

Mesta tiden av den här dagen har jag suttit klistrad i böckernas värld men gick och ut med Tommy och plockade lite svamp borta vid Berga.
Vi hittade faktiskt ganska mycket kantareller, fast jag tycker inte om svamp, men det är kul att plocka.
Har blivit lite sugen på att sälja min bil nu. På allvar också inte bara hmm usch min bil är tråkig vill ha en ny. Men ska kolla på en golf tror jag :) vi har ju en automat som står här på tomten och väntar på att bli såld. Men ska kolla vad en manuell står i på blocket.
Så får se hur det blir.



Hittade en larv bland svamparna


Enköping och min helg

Onsdag:
Japp, jag har varit i Enköping och hälsat på Amanda. Där hon bor nu så är det massa åkrar och så runt omkring och det är mysigt, skulle också vilja bo så :) Huset såg ganska litet ut från utsidan men när man kom in så var det jätte stort.
Iallafall så dröjde det inte länge innan jag började tjata på amanda att jag ville ut och rida, finns chansen att rida så tar man ju den.
Så det bar iväg till sommarbeteshagen och sen ut i skogen på en tur, det var supermysigt. Fick rida Fegur sen prövade jag att rida Zlatan en bit också. Han hade väldigt stort steg i jämförelse med Fegur.
Det blev en mysig sväng iallafall och det kändes jätte bra att vara uppe på hästryggen igen. Var ju för länge sen sist.
Sen när vi kom tillbaka till hagen så var han som ägde marken där och va ganska otrevlig. Sa att man inte fick rida i skogen och att det var emot allemansrätten att rida på någons skogsmark. Hur ska vi kunna veta det när ingen har sagt någonting om att man inte får rida där. Han behövde ju faktiskt inte vara otrevlig :O
Men hur fungerar det där med allemansrätten egentligen? Är det inte så att man får gå vart som helst och tälta en natt så länge man inte skräpar ner och har sönder? Eller gäller det bara fotgängare?


Zlatan



Torsdag:
Vi åkte även förbi Anders och Oskar på Tjulsta Gård och tog en fika. Anders trodde jag skulle komma dit och söka jobb och sa att jag hade fått jobba där på en gång för de hade väldigt mycket att göra just nu.
Så jag kanske ska jobba där lite helger framöver. Det ska bli kul att hålla igång med bondelivet lite :) Har saknat att sitta i en traktor faktiskt.
Efter vi hade fikat klart så fick jag plocka undan då bönderna hade lite bråttom, jag såg att det låg 5 flugor i mjölkpaketet och simmade, hmm undrar hur många som hade sjunkit till botten innan ?!
Men det man inte vet det dör man inte av, dessutom är det fruktansvärt svårt att bli av med flugor på en gård, någon som har något tips på hur man kan göra? Mitt förslag var att tapetsera hela gården med flugpapp.

Jag och Amanda red ut sen på kvällen, lyckades lura ut Amanda trots regnet. Vi bestämde oss för att rida barbacka och red bort på vägen mot grillby.
Det blev mörkt ganska så fort så det känns att hösten ligger runt hörnet nu. Hua...
När vi kom tillbaka till hagen så hoppade jag av och öppnade grinden, sen skulle jag hoppa på igen så jag slapp gå i det blöta gräset och bli superblöt om fötterna. Men det gick inte så jätte bra för mig att sitta upp, men på tredje försöket så lyckades jag nästan komma upp men då fick Fegur ett ryck så jag trillade av rakt ner i det jätte blöta gräset så jag blev helt genomsur. Jag låg och asgarvade i gräset och Fegur kollade på mig som om jag vore dum i huvudet som låg där på marken. Sen efter mycket om och men så kom jag upp på hästryggen iallafall. Dock hade jag ju kunnat gå eftersom jag redan var dyngsur ändå.

Väl hemma sen efter att ha åkt hem i underkläder så blev det bastubadning, det var riktigt superskönt att få tillbaka värmen. Sen hade vi lite bastutävling och gisses vad varmt det blev, tror jag inte har svettats så mycket någonsin innan.


Lite vyer över åkrarna i Enköping




Fredag:
Vi åkte till hästarna och fotade lite sen var det i princip dags för mig att börja röra mig hemmåt i ett försök att missa köerna.
Men det gjorde jag naturligtvis inte, men efter lite andra väger runt och igenom stan så lyckades jag smita förbi köerna. Jag hatar verkligen att stå i kö, det är så tråkigt så det finns inte.
Senare när jag var hemma så kom Nike hem, han har inte varit hemma på jätte länge. Men nu så kom han hem iallafall så det kändes bra, började nästan bli lite orolig för honom.
Jag och Joi pantade burkar på Ica Maxi som resten av Haninges befolkning, märks att det är mitten på månaden och att folk inte har några pengar.
När vi står där snällt och köar och det är våran tur att panta då kommer det en kärring och börjar proppa in sina burkar bara så där.. Vadå att man har köprincip i Sverige, det har vi tydligen slutat med :p
Störande.

   
Fegur, en häst som lullade i en hage som jag blev kär i och Fegur igen som dricker vatten :)



Lördag:
Hände inte så mycket under dagen, mamma, Tommy och Marika kom hem från Gotland och huset blev genast mycket mer levande än vad det har varit på länge.
Kändes skönt att de kom hem. Fick ett superfint glas av Marika också :) ska ta kort på det sen.
Det blev potatisgratäng och lövbiff till middag sen blev det jordgubbar med glass till efterrätt, mums.
Sen åkte vi in till stan på kvällen, vi skulle gå på the voice, det var ganska bökigt att få tag på en parkeringsplats men till slut så hittade jag en. Men när vi väl ska träffa gänget som redan är inne i stan så ska de gå och äta, så blev att åka in till stan och se på när de andra skulle äta. Och det var hur mycket fjortisar som helst inne i stan. Tror jag inte har sett så många fjortisar på en och samma plats :O
Sen åkte vi hem till Oskar och kolla på film, sen blev det sängen hemma hos Joi :)


Jag på en rauk på Gotland



Söndag:
Tänkte att jag skulle passa på att uppdatera min blogg medans Joi ligger och sover, han vill inte gå upp :p
Tanten med hästen har svarat att de ska ta tillbaka hästarna från sommarbete idag och att jag kunde komma och kolla på hur de har de i stallet där de står. Men hon är fruktansvärt seg på att svara på mail så har inte fått reda på vilken tid, eller vart stallet ligger eller någonting.. Hmm ?? Har skrivit ned mitt mobilnr i mailet för andra gången så förhoppningsvis så ringer hon snart. Vill verkligen komma tillbaka på hästryggen, eller inte just hästryggen men i hästars närhet.
Imorgon börjar jag på nya jobbet på Bussgods/Asa så vi får se hur det går. Är lite nervös faktiskt. inte över arbetsuppgifterna men över folket som jobbar där. Det är ungefär som att börja en ny skola fast lite läskigare faktiskt.
Men det går nog superbra ändå, om ingen tycker om mig så har jag ju iallafall Tommy där, skönt att känna någon iallafall.
Måste lämna tillbaka mina kläder på cola också och mitt stämpelkort. Får göra det någon dag nu i veckan, kan ju inte åka runt med kläderna i bilen hela tiden.
Jag tror inte det komma dröja speciellt länge innan vi skaffar hund igen. För alla hundar är väldigt söta just nu. Det är ju inte för att ersätta Flisan utanför att ersätta tomrummet hon lämnar efter sig.
Nä nu ska jag peta lite på Joi så han går upp någon gång :)


Kattungarna har...

141c75cc2da9d1d48c7da89bb187a1db.png

Kattungarna har tryckt ihop sig bägge två i fruktskålen. De är ju bara lite söta :)


Jag har märkt

Jag har märkt att jag blir lätt irriterad på folk som jag inte känner när de börjar snacka med mig på krogen eller på nätet eller någon annanstans.
Vet inte varför blir bara trött på att behöva prata med dem och vara trevlig, så det hela brukar sluta med att jag är superdryg mot dem.
Kanske inte så, får bli en trevlig människa igen.
Fast ibland är det fruktansvärt roligt att driva med folk man inte känner, man är liksom ena stunden jätte snäll och trevlig för att sedan bli superdryg.
Tur att jag inte är så jämt, skulle bli jobbigt i längden.

Jag har iallafall anmält mig till en kurs om djurkommunikation, den går av stapeln den 30 okt till den 1 nov. Ser faktiskt fram emot den.
Och den var inte billig... Men någonting måste man ju spendera pengarna på.
Pratade med Natta idag och det var hon som sa vart hon hade läst en kurs någonstans och hon sa att det var bra. Så litar på henne.
Men hon som håller kurserna verkar vara väldigt seriös.
http//:awoc.nu heter hennes sida :)

Söker också medryttarhäst igen då jag är lite oviss om hur min framtid kommer att se ut så vill jag inte kasta mig in i ett hästägandeskap.
Har hört av mig till en tjej/kvinna/dam eller vad hon nu är, men hon verkar vara lite ointresserad. Är väldigt seg på att svara på mail... Så vi får väl se.

Det är fruktansvärt tomt utan Flisan, känner mig deppig över att vara ensam hemma :P
Isse kom in idag och jag stod och gosade lite med henne också, tur att inte mamma var hemma för det yrde katthår överallt, så får dammsuga innan hon kommer hem.
Gick iallafall in och hämtade isses korg i datarummet och hon såg så himla tacksam ut när hon fick lägga sig i den.
Det kändes som om hon blev lycklig över att få ha den på bänken igen. Sen om det blir permanent det återstår att se.
Hon ställde sig iallafall i den och kurrade och slickade på krogen, sen la hon sig tillrätta och kurrade som bara den.

Imorgon blir det Enköping för att hälsa på Amanda, ska bli kul att vara där uppe ett par dagar och skönt att få träffa hästar igen, har ju varit hästfri för länge nu.
Men förhoppningsvis så hör tanten med hästen av sig.


Till minne...

0-42d2eb32a3690a97af72012a8e9cbdfe.png

Till minne av Flisan så ska jag tatuera den här på skulderbladet


Sofias och...

3530f1cb7f5586a0ef2e0655ef4df6dd.png

Sofias och min bärtårta. Eller skrytbygge som sofia ville kalla det :)


Juni, Juli, Augusti

Jag har ju inte direkt varit så bra på att uppdatera min blogg i sommar, men nu när man snart börjar jobba och kanske få lite mer rutin på sitt liv så ska det bli lite ändring på det. Hmm känns som om jag har sagt det ett par gånger innan :P
Så hur har min sommar varit i det stora hela?

Juni:
Har  jobbat hela juni på Coca-Cola, har varit ganska duktig på att uppdatera bloggen i juni iaf :)

Juli:
Juli var inte direkt den roligaste månaden den här sommaren, har oroat mig mycket för mamma och det har varit mycket besök på sjukhus för hennes del. Det visade sig att hon hade två proppar i benet som hon har opererat. Så nu äter hon varan, då gäller det att man inte får något sår för det tar jätte lång tid för en då att sluta blöda eftersom varan gör att blodet har svårt att kougulera (hur det nu stavas).
Såg även Baksmällan någon dag den här månaden och den var super bra! Rekomenderas verkligen.
Har inte mått så bra den här månaden alls, har varit lite för mycket att oroa sig för och tänka på.
Flisan fick somna in den 29:e och det var för hennes eget bästa för att hon skulle få ha sin värdighet som hund kvar. Det gick väldigt lugnt och fridfullt till, hon låg och snarkade in i det sista, min söta lilla goshund.
Två dagar efter det åkte vi till Gotland, kändes skönt att man inte behövde tänka på det så mycket då.
På Gotland innan det blev augusti så smällde vi upp tältet i värsta blåsten. Det var mitt i natten och precis vid träffpunkten i Visby.
Trodde vi aldrig skulle kunna få upp tältet, eller att det skulle stå kvar när vi väl sov i det :P Men det gjorde det, inte för att jag sov så där jätte gott men det fungerade iallafall. Sen bar det av till fårö, jag och Joi tog bussen dit och det tog typ 2 timmar.
Sen var det bara att slå upp förtält och baktält på husvagnen och slå upp mitt och Jois tält igen.
Sen har det bara varit sol, bad och lugna dagar på Gotland. Det var super skönt.
Prövade även att flyga Tommys drake som har ett vingspann på över 2 m, hmm det gick väl inte så där jätte bra, men jag måste säga att jag är grym på att kraschlanda den.

Augusti:
Jag och Joi firade 10 månader på Gotland, det gjorde vi genom att åka och kolla på raukar och se oss omkring lite på fårö. Jag hoppas verkligen att vi ska få flera underbara månader tillsammans då du gör mig hel älskling. <3
En annan dag så gick vi i Visby i ca 6-7 timmar och tittade på staden och på allting på medeltidsveckan. Det var väldigt trevligt att bara gå omkring och lulla, dock skulle jag haft ett par andra skor då man blev trött i fötterna och benen av att gå omkring i ett par skor utan speciellt mycket dämpning i sulorna. Med andra ord, sneakers är inte långpromenads skor.
Vi beställde även biljett hem när vi var i visby och det kostade dubbelt så mycket som att åka hem, men det var helf fullt på båten så det var nog bara tur att vi kom hem överhuvudtaget.
På båten hem visades Yes Man! och den är ju bara för rolig, tycker att Jim Carrey spelar mycket bättre när han inte är en överdriven Ace Ventura, utan han är en normal karaktär men som har lite otur.
Det var även en underbart vacker solnedgång man såg från båten.

Då jag är lite lat just nu så får de som vill se mina bilder Gotland  gå in på min bilddagbok, länk finns under min bild till vänster.

Jag är ensam hemma just nu också och höll på att städa lite innnan jag fastanade vid burken. Det behövdes plockas undan lite. Jag har märkt att jag är ganska duktig på att sprida ut mina saker.
Har kollat lite efter medryttarhäst då jag har ändrat mig lite om min karriär i framtiden. Till den måste jag spara ganska mycket pengar. Har lite funderingar om att plugga utomlands till veterinär, men jag är ju som jag är och kommer säkert ha ändrat mig igen. Men samtidigt ska man inte låsa fast sig vid en idé utan det är alltid bra att ha flera möjligheter.

Det är fruktansvärt tomt här hemma utan Flisan, katterna är inte mycket till sällskap heller då bara Isse kommer hem och äter, jag måste gå ut idag igen och leta efter Nike. Han brukar ha en förmåga att försvinna så fort man inte är hemma så får gå ut och ropa lite på honom.
Jag är grymt sugen på att gå ut och plocka svamp, jag som inte ens äter svamp, men har lovat Nadja att hon ska få den svampen jag hittar, var för övrigt hemma hos henne igår för Sofia fyllde år och jag hjälpte till att baka tårta och fixa lite innan de flesta av folket skulle komma.
Jag och Sofia gjorde värsta värsting tårtan. Det var först tårtbotten, sen var det marsankräm, tårbotten, mosade blåbär och hallon, sen locket, uppe på locket var det blåbär, sen grädde och uppe på grädden var det jordgubbar, hallon och blåbär plus lte noblesse choklad också. Den fick namnet sprängfylld blåbär. Den var dessutom supergod också.
Nästan så man blev sugen på att göra egna bärtårtor till en vana.

Nä nu måste jag nog fortsätta städa. Ska hem till Joi ikväll också, skönt att slippa sova ensam, har väldigt svårt att somna nu på nätterna när jag är själv, känner mig nästan lite otrygg.
Men det löser sig nog.