6-5

Har precis kollat på hockyn på tv:n Sverige-USA och Sverige vann :)

Imorgon blir det skolan, sen gymmet igen, har nästat saknat att gå dit nu, har ju inte varit där sen i lördags :O så ska bli skönt :) Sen blir det tacos hemma hos mig med familjen, sen vet jag inte vart det bär av, fick order av Kjelle att jag inte fick sjtäla joi hela kvällen :P så sa att jag får väl lov att inte göra det då :P

Måste bara skriva att jag är så lycklig med Joi :) känns som om jag fortfarande är nykär fast vi har vari tillsammans i snart 7 månader.
Jag är för en gångs skull kär på riktigt, inte bara kär som man har varit ett par gånger utan verkligen kär på riktigt. <3
Skulle kunna sitta och titta på honom hur länge som helst och bara säga hur vacker han är :)




Mamma är sjukskriven ett tag till nu, hon var hos läkaren idag och då hade hon för låga kaliumvärden, hoppas hon blir bra snart <3


Äter godis igen...

Är hemma hos Joi nu och äter godis :) det är gott :) men måste verkligen försöka sluta med godis, iaf i veckorna, men är såååå sjukt godissugen just nu.
Det är ju som ett missbruk, inte så att jag går omkring och tänker på godis hela tiden, men är sugen på det väldigt ofta och socker överhuvudtaget. Men så fort läget känns rätt så ska jag försöka sluta igen :)

Imorgon är det redovisning av våran beteendestudie som vi gjorde i måndags samt vårat fördjupningsarbete som vi har skrivit.

Men nu ska jag vara lite social mot min älskling :)


Sista dagen på Kolmården

Nu har vi alltså varit på kolmården och haft våran sista etologidag. Vi har varit och hälsat på vargarna och även kollat på elefanter och noshörningar.
Elefanterna stod i en jätte liten hage och jag tyckte lite synd om dem.
Men de får vara ute och gå i en och en halv timme varje dag, samt beta utanför hagen och sen får de tränas lite varje dag också så de var inte så synd om dem ändå :)

Det blev ganska mycket bra bilder när vi var inne hos vargarna men sitter på bussen med internet svansen så får ladda upp imorgon :)

Jag var ganska nervös när jag var hos vargarna men de hälsade lite och sen sprang de iväg och la sig och sega i solen lite. sen när vi skulle gå iväg så kom en av dem fram igen och då kunde man hälsa lite och ta lite bra bilder :) det var kul :)

Men som vanligt när man är iväg på saker med skola/klassen så är det alltid några som ska göra saker som eventuellt kan drabba alla andra. Var några som hade dragit iväg till vildmarkshotellet och söp, sen hade de dragit dit idag också för en återställare. För visso är vi tillräckligt gamla för att dricka men så j*vla onödigt att göra saker som eventuellt kan förstöra för resten av gruppen.
Dessutom man inte kan åka någonstans utan att behöva supa så känns det lite alkis varning på personerna. så synd när man kanske bara får en chans att få gå till Kolmården och göra allting som vi har fått göra.

Sen när jag kommer hem så ska jag åka direkt till Joi <3 han ska spela match idag så ville kolla eftersom det var den första för säsongen :)

Imorgon måste jag skriva klart min filmanalys om Linas Kvällsbok, så det går fort :)


Wiie, vi åkte med bussen

Japp sockersuget för bergas elever blev för stort :P så Janne ställde upp och körde oss med den gröna bussen till Ica så vi fick fylla på vårat sockerförråd :)

Ska förövrigt lägga upp lite bilder också eftersom det är gratis internet som är trådlöst här på vandrarhemmet :) Det är dessutom mycket snabbare än hemma :o När jag blir stor ska jag också ha ett snabbt internet :)



Sibirisk Tiger



En Delfin



En Snöleopard

För Flera bilder besök min bilddagbok :) adress finns under länkar :)


Första dagen på kolmården :)

Japp då har man varit på kolmården en heldag idag då.

Började dagen med att gå upp halv 6, åt frukost och sen åkte jag till berga.
Smög in i barracken där Emma och Padilla sov och de var vakna :) Så vi fixade lite sen så packade vi in oss i bussen.
Jag och Emma satt och nördade oss med datorerna på bussresan och Padilla sov :)

När vi väl var framme så blev de fullspäckat schema på en gång. Hann inte ens komma iordning på rummen utan direkt in i föreläsningssalen och sitta och få syrebrist.
Det var ju inte så mycket nytt vi fick lära oss, lite för låg nivå på kursen men kul att titta på djuren, synd bara att det går på turbo när man ska kolla på djuren men har iaf fotat en hel del så lite bilder kommer att komma upp så fort jag är hemma, vilket lär bli på torsdag :)

Vi fick se Schimpanser, Sibiriska Tigrar, asiatska vildhundar, delfinträning, sälar, pingviner, snöleoparder, tapirer, lamor, maror, zebror, gnuer och massa andra djur :)


Om ca 50 minuter ska vi ta våran snygga gröna buss och åka till en affär där man kan köpa godis :) jag är gryymt chokladsugen, men det är den veckan nu så har med all rätt till att få ha godissug :)

Jag och emma har studerat schimpanser idag under 40 min sen måste vi srkiva en redovisning om det och redovisa det imorgon. Men jag hade inte så stor koll på vem som var vem men får se om det blev en lyckad studie eller om jag misslyckades helt :P

Imorgon kommer vi att få gå in till vargarna :) de kan tydligen vara lite fräcka och vill gärna sno saker ifrån en så det gäller att hålla hårt i sina saker :)


Måste plugga lite populations ekologi sen när jag kommer hem, ska skriva prov på måndag, hur jag nu ska hinna med det eftersom jag ska till ortopeden nästan samma tid.

Aja uppdatering om Kolmården kommer det bli mer av :)


Beteendestudie och dramatik

Hade ju beteendestudie idag i ladugården, satt och kolla på tre kossor från 10.50 till 15.20. Men det var inte så tråkigt som jag trodde att det skulle vara :P inte för att det var så där super roligt men Padilla, emma och jag satt och prata en hel del och tiden gick ganska så fort.
Jag kom fram till att min kossa som jag kolla på stod upp 28 ggr och låg ner 27 ggr :p sen gjorde den lite annat också som idissla och socialisera sig lite :p

Det verkar som att det blir en studentskiva nu iaf. men efter mycket om och men. Först så skulle våran klasskassa gå åt för att betala in det sista på första fakturan, närmare 5000, vi skulle då alltså betala allting för alla treors studentskiva :P inte rättvist. men sen iaf så kom de fram pengar från en privat sponsor.
Men grejen är den att det var den första fakturan och sen måste vi sälja tillräckligt med biljetter för att kunna betala den andra fakturan, och till räckligt med biljetter för andra fakturan är ungefär lika mycket som vi har sålt nu. Med andra ord biljetter för 20 000. Då är min fråga, hur ska vi kunna sälja ca 160 biljetter på en vecka när vi har sålt 180 totalt :O
Det kommer ju aldrig att fungera så då börjar man ju fundera hur den fakturan ska lösas....

Sen har det blivit lite otrevlig stämning i klassen, dock så är jag inte så mycket inblandad i den konflikten men det är ändå synd att det blir så när det inte är speciellt lång tid kvar till studenten. Så trist :(
Var ju as bra stämning för det mesta i klassen och sen nu efter en dag så poff :(

Det blev inte gymmet för mig imorse, var alldeles för trött och sen var det väldigt mysigt att ligga kvar i sängen bredvid Joi, kändes inte kul att behöva gå upp då. Speciellt eftersom jag inte kan sova hos min älskling på ett tag nu.
Ska ju till kolmården imorgon :) ska bli kul.
Alla som läser etologi ska åka :D vet inte vad som kommer att hända där, ska kanske få hälsa på vargarna :)

Men nu måste jag packa ihop sakerna som jag ska med och lägga kamerabatteri på laddning :)
Sen ska jag hoppa in i duschen och sen blir de sängen, ska upp halv 6 imorgon -.-


Sockerberoende

Japp, då har man misskyckats igen :P jag har ju försökt att hålla mig ifrån godis men det har ju inte gått något vidare den här gången heller....
Så jag får helt enkelt försöka att bara hålla mig till helgerna med godis :P
Men kanske blir svårt eftersom godis är ju så gott :)

Igår så färgade jag håret på Joi till en ljusbrun färg och mamma klippte honom :) han blev jätte fin :)
Åt en väldigt god middag igår också med grillade kycklingspett och klyftpotatis med beanesesås :D såååå gott :D

Idag så har jag och Joi målat i hans mammas garage eller stall som det numera är. Det gick ganska snabbt att måla men färgen tog dock slut så vi får väl fortsätta en annan gång :P
Fick rida en sväng på Baileys också :) Det är Jois mammas häst, han är en tinker och väldigt snäll :)
Kom fram en mamma med sina söner och fråga om hon fick klappa och tyckte han var jätte häftig :)
Sen åkte jag och Joi lite moppe, det var as kul, har inte åkt på typ 2-3 år :) vi åkte till donken och Joi bjöd på hamburgare :D det satt fint efter en dag i garaget.

Men nu ska vi kolla film med GODIS :D sen imorgon blir det gym och sen ska man sitta i ladugården hela dagen och göra en beteende studie på kossorna :P kolla vad de gör var femte minut :P lär ju vara såå kul.

Riktigt stek väder idag var det iaf :)


Biokväll och inlåst bil :O

Jag åkte ju hem till Joi tidigare idag eller rättare sagt mötte upp honom och hans kompisar i centrum :) de skulle iväg och lira fotboll på ett friluftsområde, Joi tog moppen dit, Johan och jag tog varsinn bil, men det blev lite mörkt så vi satt mest och chilla och sparka lite boll till varandra, sen drog vi hemåt.
Jag ville ju hitta på någonting så vi drog in på bio, men vi var lite sena så jag parkerade hastigt i garaget som heter konserthusgaraget och sprang iväg mot bion eftersom de andra hade gått iväg i förväg.
Så vi kollade på filmen The Hunting in conneticut (hur de nu stavas), bra story men kunde ha varit lite läskigare, till och med jag som inte tål skräckfilm kunde se den. Kramade dock sönder Jois hand lite grann.
Kjelle somnade i biostolen efter att det hade gått typ 10 minuter av filmen, orka betala typ 100 spänn för att få sova haha :D han satt och sov en stund mot johans axel också..

När vi skulle gå tillbaka till garaget så kommer jag inte in till bilen, det är låst!
Hade ju läst på skylten att det var öppet till 1 sen fick man använda samma kort som man använde för att få en parkeringsbiljett för att komma in.
Men det hade stått, öppet till 1 och man behövde kortet för att komma in. Garaget öppnar inte förens klockan 6 på morgonen.
Så där stod vi 4 pers och det vara bara jag som hade busskort.
RIngde till garagets jourtelefon och då fick jag reda på att det skulle kosta 500 spänn för att få ut bilen ikväll :O så jag tänkte att det har jag inte råd med,. Men sen började fundera på hur mycket det kostar att stå parkerad där över natten :S
Så ringe upp igen och frågade och då skulle de kosta 60 spänn och då blev det bestämt att det fick bli nattbussen hem.

Så 3 pers planka på tunnelbanan och sen på nattbussen så sa jag precis som det var att jag hade låst in min bil i ett garage och mina polare hade inget busskort så de kunde inte komma hem. Så de fick åka med gratis :D

Så nu ska jag sova en stund för att sen åka tillbaka och hämta min bil vid 7 tiden :) det som är bra är att den inte blir sönderslagen nu iaf :) den står i tryggt försvar :)

Så förlåt nu Kjelle, Johan och Joi för att ni fick åka buss hem :) var ju som sagt lite stressad till filmen och då tappar man lätt läsförmågan :)


F*n!

Har tydligen inte sparat min arbete om ekologisk odling! Var näsan klar :@ skulle bara göra det sista nu idag och skicka in det. För visso så var det bara 1 och en halv sida men endå! Så störande !
Så nu blev man fruktansvärt omotiverad till att göra den här uppgiften idag.
Lägger den i högen bland de andra resterna som väntar på att göras.

Hmm måste tänka efter vilka det är...
Svenska Novell
Ekologi (Populationsprov)
Religions fördjupningsarbete
och nu även Ekologisk odling :p

Uscha, ska ta tag i det någon gång när jag orkar :)

Nu ska jag fixa råttburen istället för att sitta här och sura :)


Lugn, varm och skön dag :)

Gick upp tidigt imorse och åkte iväg till ungdomsmottagningen och skulle prata med en ny kurator. Min gamla skulle tydligen bli någon form av chef och skulle inte vara kvar som kurator.
Så träffade min nya idag och jag sa väl inte så mycket, han pratade mest så vi får väl se hur det blir nästa gång annars så får jag väl hitta en ny kurator.
Känns iaf skönt att prata det lilla som jag gjorde nu idag :P

Åkte sen till skolan och tvättade mammas bil, den blev jätte blank och fin. Vi började med en svenskalektion och där gjorde vi ingenting så fick gå därifrån och göra vad vi ville, så jag, Emelie och Sara transporttränade Sunny lite.
Vi fick palla upp hästtransporten så att den inte skulle tippa, eftersom det inte fanns någon bil med dragkrok som vi kunde låna.
Sunny tyckte det inte var så jätte kul men blev genast mycket mer sammarbetsvillig när man mutade henne med havre.

Sen var det dags för betygssnack på Mikrobiologin :) Fick MVG på provet som jag skrev, hade en poäng fel från full pott :p FIck även MVG i betyg :D Känns bra :) Vet att jag är en pluggis men jag vill ju kunna välja fritt vad jag ska bli när jag blir stor :)

Sedan åkte jag hem och hämta mamma och vi åkte och handlade, hon tyckte jag hade lite dålig uppsikt när jag körde. Hmm förstår inte det ja, höll bara på att köra rakt ut i en rondell och backa över en gubbe :p Får skylla på att jag fick värmeslag eller något.
Mamma tyckte det var konstigt att jag fortfarande hade kvar mitt körkort, men så illa gick de ju inte, då skulle hon sätt hur när det var att jag backa på Padillas BMW idag i skolan, såg henne inte för hon stod snett bakom precis i balken plus att jag började med att kolla åt andra hållet. Men hann bromsa iaf.

Sen efter att jag har ätit middag så ska jag hem till Joi :) Vi ska kanske ut och åka inlines, förhoppningsvis slår jag inte ihjäl mig helt och hållet. :)

Fick för övrigt en remis till ortopeden nu :) Ska dit den 4:e maj och då får man hoppas på att jag får en magnetröntgen att vänta på eftersom jag får mer ont i ryggen av sjukgymnastens övningar, var helt svullen i ländryggen härromdagen :P

Mamma verkar vara piggare idag också och det känns väldigt skönt :) men hon skulle sjukskriva sig en vecka till för säkerhetsskull, så hoppas hon blir helt bra nu.

Måste koppla in mitt ljud i bilen snart för det börjar bli tråkigt att åka runt utan ljud, man blir så seg.

Men nu ska jag vänta på att tiden ska gå lite fortare så jag kan åka hem till älsklingen :)


Hade prov idag.

Idag så hade jag prov i mikrobiologi och det kändes som om det gick väldigt bra :) Det var prov på korsningsscheman och lite annat :P
Det var en väldigt skön dag idag, kollade på film på svenskan, skrev prov och slutade efter lucnh :) Så jag drog till gymmet tidigt och det kändes väldigt skönt att få träna lite :) Beach 2009, har börjat iaf, sen får man se om man hinner klart med den önskade kroppsformen innan sommaren är slut.
Kom sedan hem och gick ut med mamma och hunden :)




Nike

Känner att jag börjar få tillbaka min fotograferingsskills :) var ju ett tag sen jag fotade seriöst men kul att hitta tillbaka till den gamla formen :D hehe



Blåsippor

Var ju hemma hos Joi igår och vi hyrde film :) Hade lite myskväll :)
Han är så underbar och snäll, kunde till och med sova riktigt gott. Har ju inte gjort det på ett tag.
Men så underbart att somna bredvid älsklingen, tryggt och mysigt :)


Eftersom det inte är länge kvar nu tills vi tar studenten så är det ett hett samtalsämne, mycket är om studentskivan blir av eller inte.
Men oavsett om den blir av eller inte så känns det som om de flesta tänker supa skallen av sig. Visst det kanske är kul att vara as full, men seriöst man behöver inte supa ner sig för att ha kul.
Det kan ju faktiskt vara kul att komma ihåg sin student och inte bara ha några få minnesbilder. Jag kanske låter som värsta torrbollen nu men jag tänker iaf inte supa ner mig totalt, varken på studentskivan eller på studenten eller där emellan.
Det snackas ju mycket om att man ska vara full dygnet runt veckan innan studenten, men känner att jag passar nog inte in i den kategorin, dels för att jag blir så dålig dagen efter, det är dyrt också och för att jag gärna vill komma ihåg min sista tid i skolan som någonting kul och klart, inte kul fylla helt dimmigt.
Vill ju också att alla andra ska komma ihåg mig som en glad och trevlig tjej inte som en full jobbig bimbo.

Men men, ska ängna min tid åt att göra lite läxor också inte bara sitta här vid datan och blogga :)


Pluggdag :P

Tro det eller ej men jag har faktiskt pluggat idag :) Både börjat och gjort klart Etologin som ska vara klar idag :p sen har jag hittat ett ämne till religions fördjupningen och jag har hunnit plugga lite mikrobiologi också :)
Har ju prov i det imorgon så hoppas de lilla jag har pluggat sitter :)

Var ute och gick med mamma och hunden idag också. Flisan, var ju nyduschad och så fort hon fick vara lös så störtdök hon ner i ett dike fullt med äckelvatten, knäppa hunden :p

Jag och mamma friserade katten idag ocskå han har ju en del tovor. Så numera tror jag han hatar mig för det var verkligen blickar kan döda när "lillkatten" kolla på mig.
Men vi kunde iallafall nästan klippa klart honom utan blodspillan :)

Idag ska vi äta pannkakor också, har blivit ganska mycket pannkaka på senaste tiden men jag klagar inte :D

För övrigt så är mamma fortfarande ganska så trött, men jag hoppas hon blir bättre snart. Lite jobbigt är det eftersom hon alltid brukar vara uppe på benen oavsett vad hon har dragit på sig för sjuka.
Men som sagt förhoppningsvis så blir hon bättre snart.

Jag ska hem till älsklingen sen också efter att jag har ätit och stannat till på gymmet och gjort mina ryggövningar, skulle kunna göra dem hemma men jag är lat idag och orkar inte pumpa upp wellnessbollen :) dessutom åker man ändå förbi gymmet när man åker till J :)

Hmm, var ute och fota lite idag också, fick ett par bra bilder :) Så  när jag har dammat av kameran helt och verkligen kommer ihåg hur man fotar så ska jag börja lägga in lite bilder här :)


HTML ??

Fixade lite med bloggen nu ikväll, skulle ju ha pluggat egentligen får ta det imorgon istället :)

Blev ganska nöjd med bloggen eftersom jag inte kan någonting om HTML koder osv, så för en gröngöling som mig så är jag nöjd :D

Men nu ska jag ta hand om mina små råttisar :)


Sjukgymnasten blev lite förbufflad.

Var i skolan idag och hade Ekologisk Odling och då sa våran lärare att om vi gör klart en uppgift utanför lektionerna så behöver vi inte komma på de lektioner som vi kvar. Gissa vem som snabbt ska göra klart den där uppgiften? :)

Det tråkiga med skolan idag var att vi fick beskedet om att våran studentskiva eventuellt blir inställd, för att den inte ska bli det måste vi sälja minst 30 st matbiljetter till, alltså att man är med och äter middag eller så måste vi sälja 210 st eftersläppsbiljetter. Vi har sålt 176 st vi måste alltså sälja lika mycket till plus lite till.
Så jag har messat runt till folk idag för att höra om man bli av med några flera eftersläppsbiljetter, ringde även farsan och försökte lura på honom middagsbiljetter, får höra sen ikväll om jag lyckades.
Vad ska man göra om man tar studenten utan en studentskiva. det blir ju inte samma sak liksom :O Självklart så fungerar det ju men trist om det inte blir av.

Var för övrigt hos sjukgymnasten idag också. Fick lite bollträningar som jag ska göra och när jag prövade att göra dem när hon såg på så blev hon lite förbluffad. Var tydligen inte så vanligt att folk som är så rörliga i ryggen och kroppen överhuvudtaget kunde hålla sån kontroll på sin kropp.
Jag är helt omusklad i ländryggen och när jag satt där på bollen och vinglade runt så kunde jag ändå hålla överkroppen helt stilla och bara underkroppen rörde sig och det var tydligen inte så vanligt enligt henne.
Jag kanske är värsta UFO:t eller någonting i den stilen :)
Hon sa också att eftersom jag får huggande smärta i ryggen så kunde det tyda på diskbråck men det var vädligt ovanligt för någon i min ålder att få diskbråck. Ytterliggare ett bevis på att jag eventuellt är ett UFO.
Men eftersom både mamma och en kusin har haft det så kanske hela släkten är UFO:n.

Nog talat om UFO:n nu.

Mamma hade duschat hunden idag så när jag kom hem från gymmet så ser det ut som hunden har rastaflätor. Det var allt de lösa håret som höll på att trilla v men som hade krovat ihop sig i de blöta.
Så det var fram med pälskardan och det gillade inte Flisan. Hon försökte gång på gång att smita iväg och sprang i full rulle när hon väl lyckades, sen när jag väl var klar så låg halva hunden i princip kvar på backen.
Men fin blev hon.

Ska vara "sjuk" imorgon också så att jag kan plugga av allting som ska vara klart, eller rättare sagt skulle ha varit klart för länge sen :p


Blev sugen på att fota!

Nä nu får det vara dags att damma av min kamera och plocka ner den från hyllan. Surfade runt lite på en del bloggar och det var sjukt fina foton på den bloggen så blev jätte sugen att fota själv igen.
Så sen när jag ska gå och lägga mig ska jag lägga batterierna till kameran på laddning :)


Första Inlägget!

Jaha, då har man bestämt sig för att börja blogga nu då.

Studenten ligger runt hörnet och jag har lite kvar i skolan att göra, men förhoppningsvis så får jag alla skolarbeten under kontroll nu under veckan.

Fick veta av svenskaläraren idag att vi inte ska göra en filmanalys som vi såg i skolan, för den filmen sög verkligen, den var så virrig att man hade fått ett klockrent IG om man hade försökt analysera den filmen. Istället så får vi välja en film själva som vi ska analysera :) Det gjorde att det genast blev lättare att klara av svenskan :)

Jag blev även klar med Projekt & Företagande idag, det kändes väldigt skönt :) så nu får man lite fler lediga timmar den här veckan.

Mamma verkar fortfarande trött och sliten efter helgen då hon var på sjukan, hjärtat hade tydligen slagit dubbelslag massa gånger. Hon ska vara hemma från jobbet den här veckan också så det känns bra att hon kan varva ner lite iallafall.
Dock så är hon tillsammans med eller rättare sagt gift men en gubbe som är världens snällaste men också världens mästare på att vara grinig. Inte riktigt en gringubbe hon behöver just nu kanske, får hoppas han skärper till sig för mammas skull.
Han hade tydligen väckt mamma imorse fast hon behöver sova för att jag hade diskat ur såsskålen och slängt de sista potatisklyftorna. Så han kunde inte göra i ordning en matlåda.
Men saken var att han gick ner och fixade med bilen och jag hade inte en aning om att han skulle ha såsen och det var inte speciellt många potatisklyftor kvar heller för den delen heller. De hade inte räckt till en matlåda som han ville påstå, så jag gav dem till råttorna.
Men att han klämmer ur sig till mamma att jag med all säkerhet diskade ur såsskålen bara för att jävlas så tycker jag att han har gått lite för långt.
Men men. Han kanske har någon form av manlig PMS just nu. Vad vet jag. Synd om mamma bara.

Imorgon blir det sjukgymnasten igen, får se vad hon hittar på. Jag skulle tydligen få några övningar för att träna upp ryggen,. Väntar samtidigt på att komma till en ortoped inne i stan som kan kolla på ryggen, varken jag eller mamma är speciellt övertygade om att det min ryggvärk har något med musklerna att göra. Men men jag får fortsätta vänta med spänning.

För övrigt så var jag inne med H och sprang runt i stan lite, det var en väldigt trevlig promenad vi fick :) och mycket hann vi prata om också. Lite kallt var det allt men strålande sol var det iaf :)

Hoppas på lika bra väder imorgon :)